Gdje je najbolje otići na solo putovanje?

| Travel |

Putovati solo bez suputnika ponekad je zapravo i najbolji način putovanja jer ćete moći na miru uživati u destinaciji, razgledati ono što vas zanima i da to napravite onako kako vama odgovara. Osim što ih je lakše organizirati, solo putovanja nam omogućuju da slijedimo svoj unutarnji kompas i uživamo u stvarima koje upravo nas kao pojedinca ispunjavaju bez potrebe da se prilagođavamo drugima.

Solo putovanja su super prilika da upoznamo nove krajeve, kulture i ljude, ali i sami sebe. Ona grade samopouzdanje, potiču nas da se naučimo oslanjati sami na sebe i da izađemo iz svoje zone komfora. Čine nas boljima i ostavljaju brojne uspomene koje će nas pratiti do kraja života. Zaista se isplati odvažiti i krenuti putovati sam.

U nastavku vam donosimo 4 savršene destinacije za solo putovanja.

Mauricijus
Ljepota ovog malog otoka istočno od Madagaskara navela je slavnog pisca Marka Twaina da raj opiše samo kao kopiju tog čuvenog otoka. Dugačke pješčane plaže i čisto more recept je za idealan odmor od stresa i problema svakodnevice. U pauzama od odmaranja vrijedi istražiti egzotičan botanički vrt Pamplemousses u Port Louisu ili pogledati tradicionalni ples zvan sega, a dan završiti promatranjem zalaska s neke od plaža na zapadnoj strani otoka.

Toronto
Kanađani slove kao izuzetno drag i ljubazan narod, a u Torontu se svi osjećaju dobrodošlo. To je grad u kojem ne treba postojati strah od usamljenosti jer je idealno mjesto za sklapanje novih poznanstava od kojih neka mogu potrajati do kraja života. S novim prijateljima možete pogledate utakmicu hokeja na ledu ili zajedno posjetiti najveći slap na svijetu Niagara Falls koji se nalazi svega 90 minuta od Toronta.

Dubai
Postoje gradovi u kojima se savršeni kadrovi za fotografiranje nalaze na svakom uglu. Dubai je jedan od tih gradova i upravo zato vrijedi ga posjetiti bez pratnje. Na taj vas način nitko neće požurivati ili vam gunđati zašto toliko puno fotografirate. Poznate znamenitosti tog grada uključuju najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifu, Burj Al Arab i Dubai Fountain, ali Dubai također nudi pregršt raznolikih atrakcija koje mogu solo putnike okupirati satima. Vožnja u drvenom brodiću abri kroz potok - povijesno srce Dubaija i posjet soukovima - tradicionalnim tržnicama u starom gradu osigurat će mnogo kutova koji su potrebni za savršene fotografije, ali i pomoći posjetiteljima da osjete dašak arapske tradicije. Posjet muzejima diljem grada ili akvariju Dubai Aquarium koji se nalazi u šoping centru Dubai Mall mjesta su gdje se mogu napraviti divne fotografije, ali i uspomene za cijeli život.

Novi Zeland
Posjet Christchurchu na Novom Zelandu je raj za sve avanturiste. Bungee jumping, rafting, promatranje kitova, brdski biciklizam i vožnja u balonu na vrući zrak samo su neke od aktivnosti koje se tamo mogu probati. Ako pak nakon adrenalinskih aktivnosti nastupi umor, za razgledavanje su dostupni impresivni gejziri.