Europske gotičke katedrale koje morate vidjeti barem jednom

| Travel |

Nije slučajno to što većina dvorca iz bajke nalikuju stvarnoj gotičkoj katedrali. U stvari, ako vas ništa ne može vratiti u djetinjstvo i vratiti vam fantazije inspirirane Disneyjevim klasicima, vrijeme je za putovanje po europskim gradovima s najljepšim gotičkim katedralama. I dok je Zagrebačka katedrala svakako jedna od najljepših europskih, njezin je stil ipak varirao kroz stoljeća pa tako danas pripada neogotičkom.

Gotičke katedrale karakteriziraju veoma zamršeni dizajnerski detalji i dekoracije te srednjovjekovna mistika koja im daje primamljivu osobnost i ozbiljan umjetnički izričaj. Upravo zbog osjećaja čarolije i mašte koju potiče i dočarava gotička arhitektura definitivno vrijedi posjetiti ove europske gradove.

Od razigrane katedrale Sagrada Familia koja se nalazi u Barceloni do impozantne Milanske katedrale u slavnom talijanskom gradu, pokušat ćemo isplanirati putovanje po Europi koje dovodi do 5 najljepših gotičkih katedrala. Ako volite putovati i gajite strast za umjetnošću i poviješću, ove gotičke katedrale zaslužuju prioritetno mjesto na vašem popisu putovanja. 

Katedrala sv. Vida u Pragu

Bečka katedrala

Milanska katedrala

Notre Dame u Parizu

Sagrada Familia u Barceloni