Eiffelov toranj se ponovno otvara, ali neće biti isto tko prije

| Travel |

 

Eiffelov toranj u Parizu ponovo se otvara za javnost 25. lipnja nakon što je bio zatvoren sredinom ožujka u okviru francuskih mjera ograničenja protiv širenja koronavirusa.

Oni koji se nadaju spektakularnom pogledu na Grad svjetlosti morat će, to zaslužiti. Iz higijenskih razloga liftovi tornja neće se ponovo otvarati. Posjetitelji će, umjesto toga, moći penjati se stepenicama na drugi kat, na visinu od 115 metara iznad zemlje - ukupno 674 stepenica.

I da to ne bude dovoljno teško, od starijih od 11 godina se zahtijeva da nose maske na licima. Uprava tornja nada se da će ponovo otvoriti liftove za drugi kat čim zdravstveni uvjeti to dopuste.

Vrh tornja trenutno će ostati zatvoren jer su liftovi prema njemu manji. Dodatnih 1.000 stepenica prema vrhu obično nisu otvorene za javnost. Online prodaja ulaznica uskoro će biti ponovo pokrenuta, priopćila je uprava.

Francuska postepeno ublažava svoje stroge mjere ograničenja od 11.svibnja. Kafići i restorani ponovo su otvoreni prošlog tjedna, iako je u Parizu dopušteno posluživanje mušterija samo na otvorenom.

Vlada planira početi s ponovnim otvaranjem granica s ostalim članicama EU, koje su trenutno ograničene samo na važna putovanja, od 15. lipnja.