Deset najboljih šoping destinacija

| Travel |

New York

Prema listi koju je sastavio američki CNN.com na osnovi kvalitete ponude za ljubitelje šopinga, prvoplasirani je New York koji je poznat po mnogobrojnim trgovinama najpoznatijih modnih kreatora u East Villageu, robnim kućama na Petoj Aveniji i odličnim trgovinama u Brooklynu i Broadwayu. 

Tokyo
Tokyo

Drugoplasirani Tokio plijeni ljubitelje šopinga svojim trgovačkim centrima, zabavnim parkovima s posljednjim tehnološkim inovacijama, trgovinama s ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobirljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučuje se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.

London
London

Trećeplasirana je britanska prijestolnica London zbog mnogobrojnih trgovina koje čine savršenu kombinaciju mode iz čitavog svijeta, ali i tradicionalnih krojačkih i postolarskih radnji u kultnom Savile Rowu.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Četvrtoplasirana je prijestolnica Malezije, Kuala Lumpur, u kojoj se nalaze tri od 10 najvećih trgovačkih centara u svijetu. Na petom mjestu omiljenih turističkih šoping destinacija u svijetu je grad svjetlosti i prijestolnica visoke mode, Pariz, a na šestom Hong Kong s obiljem jeftine kineske robe, ali i s trgvinama za one sa najdubljim džepom.

Buenos Aires
Buenos Aires

Na sedmom mjestu je Buenos Aires, neprikosnoven u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina. Beč, poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama, zauzima osmo mjesto na ovoj "šoping" listi. Ljubitelji bečke kuhinje, a posebno poslastica česti su posjetioci austrijske prijestolnice.

Dubai
Dubai 

Na devetom mjestu je grad s najvećim trgovačkim centrom na svijetu, Dubai, a na desetom Madrid koji je idelan za vikend šoping destinaciju jer je poznat po znatno povoljnijim cijenama od Londona.

Madrid
Madrid