Cvat kineske marelice oduzet će vam dah

| Travel |

Daleko u sjeverozapadnoj Kini nalazi se pokrajina Xinjiang, a još dalje na sjeverozapadu Xinjianga leži Yili - iako je riječ o iznimno udaljenom i teško dostupnom području, to vas neće spriječiti poželite otići tamo nakon što zavirite u našu galeriju i pogledate fotografije bajkovite Doline marelica koja izgleda kao da se ne nalazi na ovome planetu.

tuchong.com

Smještena u Tuergen Townshipu u pokrajini Xinjiang u blizini granice s Kazahstanom, Dolina marelica već godinama privlači znatiželjne putnike koji su željni uhvatiti pogled na prekrasno more ružičastih i bijelih cvjetova marelice koji cvatu svakog proljeća. Riječ je o najvećoj šumi marelica u pokrajini Xinjiang, a ako je želite vidjeti u punom cvatu, vrhunac sezone traje od početka lipnja do kraja rujna, pa što čekate? Počnite s pakiranjem! I ne zaboravite ostaviti praznog prostora za najukusnije marelice.

chinatouradvisors.com

Prema China Tour Advisoru, slabija sezona je od 1. travnja do 31. svibnja te od 1. listopada do 30. studenog, a vrhunac sezone je od 1. lipnja do 30. rujna. Naši koferi već razmišljaju o ovome putovanju, a vaši?

Wien Yao