Saint Tropez na hrvatski način - zavirite na luksuzno opremljenu plažu Lido u Opatiji

| Travel |

Stara dama našeg Jadrana, Opatija s razlogom nosi epitet prve dame hrvatskog turizma, no ono čime se definitivno ne može pohvaliti su plaže, barem se do sada nije mogla pohvaliti. Do sada, svega je nekoliko plaža zadovoljavalo današnje moderne standarde, a i razinu usluge i uređenja koju Istra i Kvarner već godinama njeguju, no kako piše portal Fiumanod prošlog vikenda i na tom je polju situacija u Opatiji znatno bolja.

Plaža Lido, Opatija

Iako se dugo o njoj pričalo i šuškalo, proteklog je vikenda, bez velike svečanosti, napokon otvorena obnovljena plaža Lido u koju je uloženo nešto malo više od 15 milijuna kuna. Za ovaj luksuzni makeover zaslužno je poduzeće "Bevanda' koja je njen koncesionar. S punim nazivom Lido Bevanda Beach Resort ova plaža sada ima i novu šetnicu, bazen od 100 kvadrata s morskom vodom te tisuću kvadrata natkrivenih ugostiteljskih sadržaja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Plaža Lido, Opatija

Ugostiteljski prostor sastoji se od kafića, fast food restorana, štandova sa sladoledom i voćem, dnevnog i noćnog bara te restorana. Brojni znatiželjnici, pogotovo domaći stanovnici, prošetali su novom plažom koja će kroz tjedan-dva biti u potpunosti u funkciji sa svim svojim dodatnim sadržajima. 

Plaža Lido, Opatija

Ulaznice za ovu plažu se ne naplaćuju, a cijelodnevni najam ležaljke iznosi 90 kuna, a u tu je cijenu uračunat i mali sef sklučem u stoliću, ručnik te koktel dobrodošlice. Svi koji imaju osobnu iskaznicu s opatijskom adresom mogu ostvariti na tu cijenu i 50 posto popusta.

Plaža Lido, Opatija

Lido će, prema svemu sudeći, postati i novo odredište za večernje izlaske. Najavljeni su već određeni koncerti, partyji i drugi kulturni sadržaji pa nema sumnje kako kompletna investicija zaslužuje pohvalu. Opatija se napokon može pohvaliti i jednom elitnom plažom koje se ne bi posramili luksuzna europska ljetna sjedišta. Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.

Plaža Lido, Opatija