Bocvana - najbolji safari na svijetu!

| Travel |

Chobe nacionalni park

Iako nije jedna od najrazvikanijih afričkih država Bocvana je pravi raj za sve ljubitelje safarija. Sa širokim spektrom krajolika, klime, divljih životinja i prirodnih ljepote većina avanturista ne može tražiti više. Za pojedinca željnog avantura i istinskog doživljaja, pravi afrički safari je nešto što se ne smije propustiti. U nastavku vam donosimo neke od najpopularnijih destinacija:

Chobe nacionalni park
Chobe park potpuna je suprotnost suhom području pod utjecajem pustinje Kalahari. U parku postoje različiti tipovi vegetacije i geoloških značajki, a glavna atrakcija parka definitivno je gusta populacija slonova te raznolikost biljnog i životinjskog svijeta.

Chobe nacionalni park
Chobe nacionalni park

Kalahari Game rezervat
Kalahari Game reservat se nalazi u srcu pustinje Kalahari i drugi je najveći rezervat u svijetu. Vedro nebo i pijesak boje terakote posjetiteljima nudi mir i ljepotu. Dok vi uživate u prirodnim ljepotama oko vas će se bezbrižno igrati hijene, leopardi, lavovi i ugroženi oslikani psi koje možete zamijetiti kako ljenčare ispod velikih stabala.  

Kalahari rezervat
Kalahari rezervat

Delta rijeke Okavango
Jedno od najljepših i netaknutih mjesta u Africi zasigurno je delta rijeke Okavango. Sastoji se od dubokih vodenih kanala, palminih otoka, suhih dijelova i poplavnog dijela koji služi za napoj divljači. Delta je oaza puna života i ljepote, a smještena je u  samom središnjem dijelu pustinje kao suprotnost sušnim područjima koji je okružuju.

Okavango delta
Okavango delta

Makgadikgadi Pans
Ovaj impresivan primjer divljine i avanture pokriva više od 16 000 četvornih kilometara u području Kalaharija. Tijekom obilnih kiša, plitki dio pretvara se vodene površine koje privlače tisuće ptica, osobito flaminga. Kada se drevno jezero Makgadikgadi počelo sušiti i isparivati, ostavilo je iza sebe ogromne nakupine slane nakupine gline koja se prostire po cijelom području. Veličanstvena stabla Baobab mogu se pronaći na svakom koraku.

Makgadikgadi Pans
Makgadikgadi Pans

Okavango zapadna prevlaka
Prevlaka se nalazi na gornjem dijelu delte Okavango koja se još nije krenula širiti prema van. Ono što je čini specifičnom su odličan ribolov i raznolikost ptičjeg svijeta. Tijekom zimskih mjeseci, od svibnja do srpnja, godišnji poplava prolazi kroz Bocvanu i Namibiji te putuje prevlakom do Okavango močvare.

Zapadna prevlaka Okavango
Zapadna prevlaka Okavango

Sve ove destinacije avanturističkog su karaktera i najbolje je doći s ruksakom i stopiti se s prirodom. No ne treba zanemariti ni one koji ne mogu bez konfora na koji su navikli. Afrički turizam nije zaboravio na njih, divljina je prepuna luksuznih resorta koji nude najviši stupanj dekadencije, gastronomskih užitaka autentične afričke kuhinje, uslugu od pet zvjezdica uslugu i nimalo manje važnu, zabavu. Sretno istraživanje!