Atena je grad koji morate posjetiti ovog ljeta

| Travel |

Atena je glavni grad Grčke i jedan od najpoznatijih gradova u svijetu.

 

Današnja Atena je moderan i velik grad koji je u antičko doba bio moćan grad-država i poznati centar edukacije i znanosti. Ime je dobila po božici iz grčke mitologije, Ateni. 

U Ateni se nalazi velik broj različitih škola i fakulteta pa čaki i specijalna škola za arheološka istraživanja. Grad je poznat po bogatoj kulturi i umjetnosti koju potiče intenzivna emocija. Svake godine, Arena,privlači goleme količine turista jer prikazuje savršen spoj drevne i moderne umjetnosti koja grad čini jedinstvenom lokacijom.

Osim  po antičkim građevina poput Akropole,  Partenona, Erehtejona, hram božice Nike i svečanog ulaza Propileje, grad je poznat po svojim šarenim ulicama ukrašenim uličnom umjetnošću i gastronomiji koja je dugo bila u sjeni talijanske i francuske kuhinje, no sada je procvala. Ovaj uzbudljiv i živahan gradski kontrast povijesti s naprednom i kozmopolitskom umjetničkom scenom, istinski je zanimljiv.

Atena je pulsirajući grad prepun ideja i kulture koji će vas oboriti s nogu, zato ju svakako stavite na popis mjesta koje morate posjetiti.

U nastavku pogledajte neke od fascinantnih prizora Atene.

pixabay
Instagram/@makaylachavezz
pixabay
pixabay