8 najromantičnijih gradova na svijetu

| Travel |

valentinovo zagreb

Paris

Iako je službeno "najromantičniji dan" u godini tek prošao, mi smatramo da je svaki dan vrijeme za romantiku pa vam donosimo listu osam najromantičnijih gradova na svijetu. Uostalom, uskoro dolazi i mjesec ožujak za koji se nadamo da će donijeti proljeće pa će biti ljepše putovati, a u ožujku je i Dan žena koji bi mogao povod za romantično putovanje kao poklon, pa makar i poklon samoj sebi. Malo romanse na putovanjima apsolutno nije na odmet pa bilo da se radilo o predivnom pogledu, mali uličicama ili romantičnim restoranima za dvoje.

Pariz, Francuska

Pariz je poznat kao najromantičniji grad na svijetu, zašto je to točno tako - ne znamo. Ali čak i čuveni, pravi, poljubac nosi naziv francuski, a ako se uz sve uzmemo u obzir da se u ovom gradu možete ljubiti dok je iz vas Eiffelov toranj ili dok se vozite na rijeci Seini, ali i posjetiti pomalo seksi mjesta poput Crazy Horsea i Moulin Roguea i sve to uz sjaj svijeća, bocu savršenog crnog vina i najboljih francuskih sireva - Pariz definitivno s razlogom nosi titulu Amoura među gradovima.

Venecija, Italija

Iako mi Hrvati, kojima je Venecija ako blizu pa nam je često i usputna stanica na nekim putovanjima možda i ne smatramo Veneciju naročito romantičnom, Amerikanci je, ali i drugi Europljani obožavaju. Osim njene romantične povijesti ispričane u brojnim filmovima i romantične arhitekture tu je i činjenice da tone i da je u budućnosti neće biti. Iako možda veliki broj turista koji je posjećuju i nije najromantičniji, Venecija je posebna jer su malom milijunu njenih kanala, mostića i uličica možete izgubiti i u najvećoj gradskoj gužvi biti apsolutno sami. Ako nadodamo tu i vožnju gondolama uz romantični "O Sole Mio" i večernju šetnju polupraznim gradom, kao i romantičnu večeru u nekoj od skrivenih trgića i ulica u Veneciji, Venecija je "it" grad za romantičare.

Venecija

Hangzou, Kina

Smješten na veoma pitoresknom mjestu, jezeru West Lake, Hangzou je glavna destinacija za kineske parove na medenom mjesecu. Ovaj gradić poznat je po ljubavnoj priči "Legenda o bijeloj zmiji" pa zbog nje uglavnom kineski ljubavnici i novopečeni supružnici jure na njegovu obalu kako bi i sami ulovili malo ljubavne magije. Priča se da je upravo naš Marko Polo o ovom gradiću rekao: "Na nebu postoji raj, na zemlji to je Hangzou". Predivno jezero prepuno je otočića, puteva i parkova, a okruženo je i planinama..

Udaipur, Indija

Udaimpur

Udaipur je poznat kao najromantičniji grad u Indiji. Njegovo idilično okruženje, boravak u njemu čini veličanstvenim i zaista bajkovitim. Smjestio se na jezeru Pichola zajedno s poznatom Lake palačom koja stoji ponosno u njegovo središtu. S raznim palačama, hramovima i džamijama ovaj grad izgleda kao da je rađen za plemiće. Ono što je posebno romantično tijekom posjeta Udaipuru je večera u nekom od restorana s balkončićima za dvoje koji gledaju na jezero. S obzirom na to da većina hotelskih balkona gleda na jezero, idealni su za pijuckanje čaja i uživanje u životu ovog gradića...

Rim, Italija

Rim

Kao i u većini Italije, Rim je prepun malih ulica i trgova na kojima je sve puno života i na kojima su se smjestili mali romantični restorančići. Slično kao i u Parizu, ovdje su prisutni dobro vino i dobra hrana jer ljubav ide kroz želudac. Tu je bezbroj fontana u koje bacate kovanice u želji za boljim ljubavnim životom, ali i stari grad uz pomisao na borbe gladijatora, vožnja Vespom pomoću koje si možete zamisliti da ste u filmu Praznik u Rimu, najbolji sladoled na svijetu i svi sastojci za savršeno romantično putovanje su tu.

Firenca,Italija

Firenca

Renesansni ambijent Firence daje ovom gradu odličnu romantičnu atmosferu, idealnu za ljubavnike, ali i ljubitelje umjetnosti.Grad u kojem se nalaze djela nekih od najvećih umjetnika koji su živjeli poput Michelangela i Botticellija, grad u kojem se možete diviti predivnom pogledu s vrha Duoma ili pak uživati u slavnom Piazzale Michelangelo te poljubiti na legendarnom Vecchio mostu definitivno zaslužuje se naći na listi najromantičnijih gradova na svijetu.

Gold Coast, Australija

Duge šetnje po plaži u dvoje oličenje su romantike, pogotovo ako nema puno ljudi. Za izbjegavanje gužve, ovu destinaciju posjetite van sezone. Ljubljenje na pješčanim plažama uz spektakularan zalazak sunca, ali opuštanja na balkonu s pogledom na plažu idealni su svježe bračne parove. A dodatak svemu su bezbroj aktivnost namijenjenih samo za parove - od ronjenja do večere na privatnoj gondoli.

San Francisco, SAD

San Francisco

San Francisco je idealan grad za duge gradske šetnje. Restorančići uz rivu, pogled na Union Square, romantična šetnja uz Golden Gate most ili vožnja biciklom u neposrednoj blizini Marine Drivea i Golden Gate mosta. Ako je aktivni odmor ono što volite, ovo je grad za vas, ovdje možete planinariti i voziti bicikl do mile volje. San Francisco je idealan za to da ne provodite dane u hotelu ili spa-u već da šetate, uživate na rivi i u moru.