6 znamenitosti koje morate vidjeti u Londonu

| Travel |

London

Postoje neke fantastične turističke atrakcije koje nikako ne smijete zaobići nađete li se u Londonu. One su zabavne i edukativne te visoko cijenjene u cijelom svijetu - jednostavno nezaobilazne. U nastavku tako možete pronaći šest najboljih londonskih turističkih atrakcija koje biste stvarno trebali posjetiti tijekom boravka u Londonu.

The British Museum

The British Museum

The British Museum smatra se jednim od najznačajnijih muzeja u svijetu. Taj je muzej svjetski poznato mjesto sa širokim rasponom eksponata koji su podrijetlom iz cijelog svijeta. Tamo ćete tako moći vidjeti kolosalnog konja iz Halikarnasa, poznate svjetske starine, egipatske mumije, kamen iz Rosette te zapise iz Vindolanda.

Imperial War Museum

Imperial War Museum

Imperial War Museum u Londonu jedinstven je zbog odličnih i detaljnih prikaza sukoba, a posebno onih koji se odnose na Britaniju i Commonwealth, od Prvog svjetskog rata do danas. Ako želite posjetiti muzej koji je poznat u cijelom svijetu kao najbolji ratni muzej, onda ste definitivno na pravoj adresi.

The Science Museum

The Science Museum

Osnovan 1857. godine, The Science Museum je interaktivan muzej koji omogućuje posjetiteljima vidjeti koliko je daleko znanost napredovala tijekom posljednjih tristotinjak godina. Možete saznati sve o Albertu Einsteinu, Leonardu da Vinciju, svemirskim istraživanjima i mnogo više.

The National Gallery

The National Gallery

Osnovana 1824. godine, The National Gallery na Trafalgar Squareu je dom vjerojatno najfinije zbirke umjetnosti u svijetu. U njoj se nalazi zbirka koja sadrži više od 2300 slika koje datiraju iz sredine 13. stoljeća pa sve do 1900. godine.

Tower of London

Tower of London

Tower of London ili službeno Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of the Tower of London, je povijesni dvorac koji se nalazi na sjevernoj obali rijeke Temze u Londonu. Posjet ovom povijesnom dvorcu daje savršenu priliku da učite o njegovoj zadivljujućoj povijesti koja seže u prošlost gotovo 1000 godina.

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Milijuni ljudi posjetili su slavan muzej Madame Tussauds koji je svoja vrata prvi put otvorio prije 200 godina - i još uvijek je jednako popularan kao nekad. Od One Directiona do Shakespearea, od Kanye Westa i Kim Kardashian do britanske kraljevske obitelji, moguće je vidjeti neke od najznačajnijih ličnosti iz povijesti.