6 tajni koje vam stjuardese nikada neće otkriti

| Travel |

 

Posao stjuardese nije nimalo lagan jer se susreću s različitim poteškoćama i situacijama od kojih su mnoge neugodne, od jet laga do kontroliranja problematičnih putnika.

One također znaju neke činjenice koje ne otkrivaju putnicima, a koje bi oni trebali znati.

U nastavku vam donosimo 6 tajni koje stjuardese čuvaju za sebe.

Slušalice nisu nove

Slušalice koje u avionu dobijete zapakirane zapravo nisu nove Unatoč tome što su zapakirane u zaštitnu foliju, slušalice koje dobijete tijekom leta nisu nove. Nakon korištenja one se očiste i ponovo zapakiraju u vrećice zbog čega mnogi uopće i ne posumnjaju da je te slušalice prije njih već netko koristio.

Voda

Potrebno je biti oprezan pri konzumiranju vode jer ona koja se ne sipa iz boce možda nije najbolja za konzumiranja. Nema garancije da je voda koja je potiče iz zatvorene boce dovoljno kvalitetna za piće.

Sjedala

Korisno je uvijek nositi sredstvo za dezinfekciju ruku i koristiti ga prije i poslije jela. Razlog su prljavi stolići i sjedala koji su neki od najprljavijih dijelova aviona.

Sjenila na prozorima

Na svim letovima vrijedi pravilo podizanja sjenila prilikom polijetanja i slijetanja, a razlog za to je što stjuardese prate okolinu aviona kako bi u slučaju opasnosti znale koja vrata trebaju otvoriti za evakuaciju.

Konzumiranje alkohola

Prekomjerno konzumiranje alkohola značajno utječe na ljudski mozak pa stjuardese moraju voditi računa o tome koliko putnici piju tako da je količina ograničena.

Plaća

Plaće stjuardesa nisu posebno visoke, plaćene su uglavnom za vrijeme provedeno u avionu, ali ne i za dodatno vrijeme koje provode u pripremanju putnika, kao i za iskrcavanje.