5 zlatnih savjeta za pakiranje koji će vam olakšati iduće putovanje

| Travel |

Instagram/ @gypsealust

Ako nikad niste bili pod velikim stresom dok se u zadnjim minutama prije putovanja pakirate, ili ste robot koji nema emocija ili nosite samo ručnu torbu.

Većina nas je pod velikim stresom kada započnemo „ovaj projekt“.

Kako bismo olakšali ovaj stresan zadatak, donosimo vam listu zlatnih savjeta za pakiranje:

Napravite listu
Prije početka pakiranja, najbolje nekoliko dana ranije, počnite praviti popis. Na ovaj način i s nekoliko dana 'na raspolaganju', vjerojatno ćete se sjetiti i stvari koje bi u žurbi sigurno zaboravili.

Ne slažite odjeću – 'rolajte' je
Umjesto da slažete odjeću - jedan komad odjeće na drugi, puno bolja ideja jeste da je „rolate“. Na ovaj način, u standardni kofer bez problema može stati sve što vam treba.

Princip piramide
Prvo, cipele složite uz rob torbe ili kofera. Potom, spakirajte veliku odjeću. Njih ne morate 'rolati' već ih stavite na dno i ostavite dio da bude van kofera (njim ćete pritisnuti vrh piramide i završiti pakiranje).

Nosite samo ono što vam zaista treba
Krema za sunčanje, slamnati šeširi, naočale za ronjenje – sve to možete kupiti kad dođete na odmor. Papirne mape i vodiči za turiste – sve te informacije možete naći na internetu i pristupiti im putem mobitela ili tableta.

Ne ostavljajte prazan prostor
Pojedini vole ostaviti prazan prostor u koferu i torbi kako bi mogli spakirati suvenire s godišnjeg odmora. No, zbog ovoga će vam se odjeća mnogo gužvati. „Prazan prostor“ popunite zgužvanim papirom.