5 ideja za savršeni obiteljski vikend izlet u blizini Zagreba

| Travel |

Park prirode Žumberak

Obiteljski vikend je sjajna ideja za zbližavanje svih članova obitelji pa smo pronašli nekoliko ideja za savršeni izlet.

Kako bi otišli na obiteljski vikend izlet, ne morate dugo putovati. U okolici Zagreba je mnoštvo mjesta koja su super za posjetiti s djecom.

U nastavku vam donosimo 5 ideja za obiteljski vikend izlet.

Etno park Zagreb

Etno park Zagreb
Jedno od najpopularnijih izletišta u okolici Zagreba je Etno Park Zagreb, 13 kilometara udaljen od centra grada, smješten u naselju Mala Mlaka. Ovo je mjesto na kojem ćete i vi i djeca uživati u povijesnim umjetninama, domaćim delicijama i prirodi.

Park prirode Žumberak

Park prirode Žumberak
Park prirode Žumberak je super mjesto ako biste naučili svoje mališane o ljepotama prirode. Odlučite li produžiti boravak, prespavati možete u planinarskim domovima, izletištima, seoskim domaćinstvima, u obnovljenom starom mlinu ili u prostoru namijenjenom robinzonskom turizmu.

Kukuruzni labirint OPG-a Pilaš

Kukuruzni labirint OPG-a Pilaš
Prvi hrvatski Labirint u kukuruzu je zabavan I edukativan način da se djeca upoznaju i s načinima uzgoja bilja i životinja na seoski način, a mogu se zabaviti bacanjem kukuruza s ramena ili utrke u vrećama.

Trakošćan

Dvorac Trakošćan
Dvorac iz 13. stoljeća koji je svojedobno bio u vlasništvu obitelji Drašković jedno je od najpoznatijih izletišta, a osim muzeja u kojem se može razgledati zbirka umjetnina i predmeta iz razdoblja renesanse pa sve do historicizma.

Vuglec Breg

Vuglec Breg
Hrvatsko zagorje krije razna seoska gospodarstva koja se vrijedi posjetiti, a Vuglec breg je jedno od njih. Imanje pruža prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke, a ne sumnjamo da će podjednako uživati i djeca i odrasli.