4 vlaka koja će vas odvesti na najneočekivanija mjesta

| Travel |

S visoravni Perua do Irskih zelenih krajolika. Ova četiri vlaka odvesti će vas na najromantičnija i najelegantnija željeznička putovanja na svijetu.

SHIKI-SHIMA, JAPAN

Dom brzog Shinkansen vlaka, Japan, postavio je ljestvicu visoko s novim luksuznim vlakom. Tradicija i tehnologija pronašle su savršen spoj u harmoniji ovog vlaka. Putnički vagoni na dva kata uključuju apartmane s tatami podovima i tradicionalnim posudama od cedra. Istovremeno metalni vlak je elegantna reprezentacija mirnih japanskih šuma, a odvesti će vas na vruće izvore vode, u drevne hramove i dvorce na istočnoj strani Japana

BELMOND GRAND HIBERNIAN, IRELAND

Velike kuće u irskom stilu bile su inspiracija za vagone Grand Hibernian vlaka. Iako je u vožnju krenuo tek prošle godine, ovo dekadentno putovanje nudi glamur koji stiže ravno iz prošlosti. Svaki vagon nosi ime po jednoj od Irskih pokrajina i ukrašen je osebujnim irskim folklornim i tradicionalnim dezenima. Više od dvadeset putničke kabine ukrašeno je zbirkom ordinalnih umjetničkih djela, od ulja na platnu, akvarela do fotografija, a vlak ima i dva vagona koja služe kao restorani. U svojoj ponudi ima i zabavni dio živog programa, a zabavit će vas i cvrkut ptičica na ovoj turi od dva do četiri dana sa stajalištima u Dublinu, Cokru i Belfastu uz nevjerojatne poglede na Irski krajolik.

ROVOS RAIL, JUŽNA AFRIKA

Zamislite starinske drvene kočije sa zapregom koje prolaze najdramatičnijim putevima afričkog kontinenta. Upravo je to specijalnost Rovos Raila iz Južne Afrike. Vlakovi polaze s privatne željezničke stanice koja se prostire na 60 hektara u Pretoriji, a stanica u svojoj ponudi ima i muzej. Na izletima koji traju od dvije do petnaest noćenja, možete obići Dar es Salaam i Tanzaniju sa stajalištima koja uključuju golf igralište, vinograde, pustinju Kalahari i veličanstvene Victoria vodopade. Vlak prima najviše 72 putnika i nudi luksuz u pokretu.

BELMOND ANDEAN EXPLORER, PERU

Ovaj vlak je na svoje prvo putovanje krenuo ovaj mjesec, a putovao je preko nekih od najviših vrhova na svijetu. Vlak nudi mogućnost posjete gorja između Perua i Cuzca, jezera Titicaca i grada Arequipa koji se nalazi na UNESCO popisu svjetske baštine. Izleti uključuju gradske ture, vožnju brodom, ručak na slikovitom otočiću u najvećem jezeru Južne Amerike i priliku da vidite misteriozne preko 8000 godina stare crteže u Sumbay pećini. Vlak ima otvorenu palubu za promatranje krajolika, kao i ekstravagantni salon s klavirom i barom koji je specijaliziran za Pisco sour koktel.