3 neobične destinacije koje morate posjetiti u 2020.godini

| Travel |

Kako se bliži nova 2020.godina tako počinje i planiranje novih avantura i putovanja.

Svi se sjećaju svojih iskustava s putovanja, bilo da se radilo o prvom putovanju ikad ili prvom dalekom i neobičnom putovanju.

Ako se u 2020. želite odlučiti za neko daleko putovanje u zemlje u kojima je malo tko iz vašeg okruženja bio, u nastavku pročitajte 3 destinacije na koja biste trebali obratiti pažnju.

Mongolija

Ako zaista želite napraviti nešto novo i u 2020. godini posjetiti neko daleko neuobičajeno mjesto, Mongolija je odredište za vas.

Istraživanje možete započeti s glavnim gradom Ulaanbaatar te zatim krenuti u pustinju Gobi, gdje možete boraviti u tradicionalnim gersama, šatorima od filca i platna, koje favoriziraju nomadski stočari u zemlji).

Gosti mogu jahati konje i deve po pustinjskim dinama, pratiti fosile dinosaura te pješačiti kroz spektakularan krajolik.

Ovo mjesto na koje je malo tko išao nudi mnoštvo zanimljivih stvari. Jedan od primjera je i Naadamski festival koji se slavi i u glavnom gradu i u nomadskim zajednicama, gdje možete gledati kako se ljudi natječu u streličarstvu, hrvanju i jahanju.

Pixabay

Japan

Zbog Svjetskog prvenstva u ragbiju, sve će oči, sljedeće godine, biti uprte u Japan, a kada, u srpnju, dođe Olimpijada u Tokio.

Olimpijska akcija je možda u glavnom gradu, ali u ovoj otočkoj državi ima još puno toga za vidjeti.

Od skijaške staze u Niseku, vulkanskih parnih kupelji, škole gejše u kojima možete uživati, škole za geishe i tradicionalne gostionice u roykanima te Kyoto , bivši carinski grad kojeg nastanjuje 1,5 milijuna stanovnika, a koji zajedno s gradovima Osaka i Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje.

Pixabay

Antarktika

Ako ste jedan od onih sretnika koji su vidjeli sve i želite vidjeti nešto uglavnom bijelo i u potpunosti novo, Otputujte na Antarktiku.

Putovanjem u ovu ogromnu polarnu regije svijeta, iskustvo je koje nikada nećete zaboraviti. Ovo je jedino mjesto gdje možete ići na safari za šetnju polarnih medvjeda i promatrati beluga kitove na obali Hudson Baya ili se pridružiti ekspediciji koju vodi stručnjak.

Ako se osjećate neustrašivima izaberite trodnevne avanture na Islandu, Grenlandu i istočnoj Kanadi na brodu te danima provedenih na gostovanjima po inuitskoj zemlji i krstarenjima zodijakom, te noćima u potrazi za Aurorom Borealis. 

Pixabay