10 stvari koje niste znali o najpoznatijem travel paru Instagrama

| Travel |

#ostanidoma 10 stvari koje poznati rade kod kuće

Naša novinarka Ivana Mišković magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. U slobodno vrijeme obožava otkrivati novitete u svijetu mode i ljepote. Zadnje dvije godine radi kao novinarka na Wall.hr te je svojim trudom i radom doprinijela razvoju našeg portala čime je brzo napredovala. U sklopu kampanje #ostanidoma " donosit će "10 stvari koje poznati rade o kuće".

 

Instagram/ @kristijanilicic

Kristijan Iličić i Andrea Trgovčević su najpoznatiji hrvatski travel par na Instagramu, a nama su odlučili otkriti 10 nepoznatih činjenica o sebi.

Kristijan Iličić i Andrea Trgovčević danas uspješno vode biznis o kojem mnogi sanjaju-putuju po cijelom svijetu, a dok žive svoje snove, usput i zarađuju.

Instagram/ @andreatrgovcevic

Inače, Andrea (27) je magistra politologije , a Kristijan (33) je diplomirani stručni specijalist Inženjer Informacijskih tehnologija. Kristijan je prije nekoliko godina odlučio dati otkaz i ostvariti svoje snove, a njegova zaručnica Andrea ga u tome vjerno prati. Sastavni dio njihovog posla je na Instagramu dijeliti fotografije lijepih krajolika i pustolovine, a sada su svim znatiželjnicima odlučili otkriti 10 zanimljivih stvari o sebi.

Instagram/ @kristijanilicic

Donosimo vam 10 stvari koje niste znali o Kristijanu i Andrei:

  1. Kristijan je zaprosio Andreu na Sejšelima na jednoj od najljepših i najfotografiranijih plaža na svijetu koja se zove Anse Source D'Agent
  2. U manje od četiri godine skupa su proputovali preko 60 država svijeta, a skupa su posjetili nekoliko Svjetskih čuda: Kineski Zid - Kina, Machu Picchu - Peru, Kip Krista Iskupitelja u Brazilu, Angkor Wat u Kambodži, Aja Sofia u Turskoj, Kip Slobode u New Yorku, Golden Gate Bridge u San Franciscu, Moskovski Kremlj u Rusiji.
  3. Posjetili su najzatvoreniju državu na svijetu Sjevernu Koreju te tamo proveli 8 dana bez interneta i mogućnosti izlaska iz hotela bez pratnje vodiča. Također su jedni od rijetkih Hrvata koji su imali prilike pogledati njihov najmnogoljudniji ljudski performans na svijetu poznatiji kao „MASS GAMES“ koji je zatvoren za javnost.
  4. Spavali su 5 dana u Amazoni, od čega su jednu noć spavali u prašumi (u srcu Amazone) u Hammocku bez ikakve vanjske zaštite od životinja. Samo oni, prašuma, zvijezde,životinje i vodič. Ujutro kada su se probudili, shvatili su da su im neke divlje životinje pojele hranu od jučer.
  5. Na Svjetsko Prvenstvo u Rusiji išli su automobilom koji je bio oblijepljen kockicama Hrvatskog grba i na njemu je pisalo Kristijan Iličić na pobjedničkom putu u Rusiju. Odgledali su sve utakmice od prve do zadnje te prešli preko 15.000 kilometara na tom zaista pobjedničkom putu.
  6. Najčudnija hrana koju su probali je juha od psa (tradicionalno jelo u Sj.Koreji), zamorac (tradicionalno jelo u Peruu), krokodili, škorpioni, skakavci, a Kristijan je još uz to probao penis od ovce u Kini.
  7. Na jednom putovanju od 4 dana uspjeli su im izgubiti prtljagu čak 3 puta.
  8. Jedna od najluđih stvari koju su napravili zajedno je vožnja biciklom po Cesti Smrti u Boliviji koja je proglašena najsmrtonosnijom cestom na svijetu. Biciklirali su oko 70 kilometara po strmoj cesti i provalijama od nekoliko kilometara koje nitko nikada nije preživio. Inače, Kristijan je skočio najviši bangee na svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda s 233 metra visine s Macau Tornja, a Andrea je skočila u Vegasu sa stratosfere s 261 metra, ali nije banguee nego pridržavani skok. 
  9. Najljepša stvar koju je Kristijan napravio za Andreu je kad je prešao pola svijeta kako bi je došao iznenaditi u Ameriku za njen rođendan obučen u lava (tada se nisu vidjeli skoro 3 mjeseca). Video je snimljen i postavljen na YouTube-u te broji skoro 3 milijuna pregleda na Kristijanovom YouTube kanalu i preko 60.000 milijuna u cijelom svijetu (Video je objavio BBC NEWS, ABC NEWS, UNILAD.....) dok je licencu otkupio Storyful. Video možete pogledati ovdje
  10. Vlasnici su digitalne agencije Iluminol koja je ime dobila po supstanci koja rasvjetljava dokaze u mraku, a imena su se sjetili dok smo gledali Forensic Files na Netflix-u. Željeli su da Iluminol bude upravo to za sve njihove klijente, svjetlo u mraku i agencija koja rasvjetljava put prema uspješnom poslovanju.

Ovom prekrasnom paru želimo puno uspjeha te da nas nastave uveseljavati fotografijama sa svojih putovanja.

Instagram/ @kristijanilicic