10 najboljih luksuznih resorta na Mauricijusu

| Travel |

10. Lux Belle Mare

Mauricijus sam po sebi kod nas u Hrvatskoj nije možda toliko popularan kao Maldivi, Bali, Sejšeli, Karibi ili Tenerifi, ali je svejedno jednako lijep. Sam spomen na Maurcijus vjerojatno vas kao i nas asocira na tropski raj na zemlji stoga je to definitivno mjesto koje se mora posjetiti. Do sada vam je vjerojatno pala na pamet samo ideja kako bi mogli posjetiti ovaj prekrasan otok, ali ne znate od kuda početi, recimo sa traženjem smještaja. Upravo zato vam donosimo listu najboljih luksuznih resortova u Maurcijusu i to prema ocjenama gostiju. Mauricijus je puno više osim savršeno plavog mora, bijele plaže  i luksuznih resortova, ovdje možete uživati u pročavanju njegove zanimljive povijesti, kulturološkim različitostima, brojnim prirodnim atrakcijama kao i u bezbrojnim morskim aktivnostima na plaži. Krenimo.

10. Lux Belle Mare *****

10. Lux Belle Mare
10. Lux Belle Mare

“Belle Mare” se smjestio na istočnoj obali Maurcijusa na prekrasnoj tirkiznoj laguni. Resort vam nudi mnoštvo restorančića, kao i jedan od najvećih bazena na otoku, a možete uživati i na ogromnom golf terenu.

9. One&Only Le Saint Geran *****

9. One&Only Le Saint Geran
9. One&Only Le Saint Geran

Ovaj resort ukupno ima 148 sobe, apartmani su uređeni u nizozemskom i francuskom kolonijalnom stilu u kombinaciji s europskim udobnošću, sve sobe imaju flat-screen TV sa satelitskim programima i iPod stanice. Ima i modernu teretanu, teren za golf i teniski centar, kao i vanjski bazen te spa. Idelano za pravi odmor.

 8. La Pirogue ****

8. La Pirogue
8. La Pirogue

Smješten na zapadnoj obali Maurcijusa uz jednu od najlješih plaža na otoku,  postavljen je usred prostranog, bujnog tropskog vrta. Ovaj hotel ostaje vjeran svojim tradicionalnim vrijednostima autentičnog Mauricijusa, a sastoji se od ukupno 248 soba. Posebno valja istaknuti prekrasan bazen koji se spaja sa Indijskim oceanom.

7. Constance Belle Mare Plage *****

7.Constance Belle Mare Plage
7.Constance Belle Mare Plage

Smješten na istočnoj obali otoka, u prirodnom rezervatu, „Belle Mare Plage“ je zapravo golf resort sa dva kilometra prekrasne pješčane bijele plaže. Ovdje možete ići na satove joge, u teretanu, u spa, namakati se u vanjskom bazenu gdje možete pijuckati koktele ili pak uživati u jednom od sedam restorana.

6. The Residence Belle Mare *****

6.The Residence Belle Mare
6.The Residence Belle Mare

„The Residence Mauricijus“ nalazi se na istočnoj obali poluotoka Belle Mare. Interijer je uređen u kolonijalnom stilu što je na ovom otoku uobičajeno. I ovdje naravno možete uživati u  bazenu i prekrasnoj plaži.

5.  Sofitel so Mauritius Bel Ombre *****

5Sofitel so Mauritius Bel Ombre
5Sofitel so Mauritius Bel Ombre

Smješten je na odličnu lokaciju, Bel Ombre, južnu obalu Mauricijusa što ga čini odličnim odabirom ako želite kombinirati uživanje u plaži i prirodi, a i sve poznatije atrakcija na Mauricijusu nalaze se u blizini.  Svaki apartman ima vlastiti privatni vrt sa vanjskom kupkom i tuševima, a bujna vegetacija, tirkizna laguna, mir i tišina samo su neki od luksuza u kojima ovdje možete uživati.

4. Dinarobin Hotel Golf & Spa *****

4.Dinarobin Hotel Golf & Spa
4.Dinarobin Hotel Golf & Spa

U “Dinarobin Hotel Golf & Spa” možete igrati golf, plivati u velikom vanjskom bazenu, odmarati u sauni, uživati u masaži, maltretirati vlastitog conciergea ili pak igrati odbojku i nogomet. Idealan je za obitelji s djecom jer ima usluge dječijeg kluba, čuvanja djece kao i bazen za djecu.

3.The Sands Resort ****

3.The Sands Resort
3.The Sands Resort

Smješten na prekrasnoj pješčanoj plaži na zapadnoj obali otoka, „Sands Resort“ je moderni luksuzni hotel izgrađen u Mauricijskom stilu, a smješten je u tropskim vrtovima. Ima 92 sobe koje su šarene, moderne i vrlo ugodne, a sve imaju i  predivan pogled na more.

2.Four Seasons Resort Anahita *****

2. Four seasons

Smjestio se na istočnu obalu Mauricijusa, a okružen je bujnim vrtovima i plažama s pogledom na planine. Jedan dio hotelskog naselja povezan je mostićem preko lagune što je jako lijepo. Luksuzne vile u naselju imaju jako puno prostora, privatne bazene te vanjske krevete.

1.The Oberoi Mauricijus *****

1. Oberoi
1. Oberoi

Jedno od najboljih Mauritius luksuznih odmarališta, Oberoi Mauricijus nalazi se između živahnog mjesta Grand Baie i glavnog grada Port Louis. Smjestilo se na Turtle Bay plaži na sjeverozapadnoj obali Mauricijusa gdje se proteže 600 metara plaže od bijelog pijeska. Iznad plaže, postoji cijeli kompleks bazena u kojima se možete opustiti, a možete se i fino napapati u brojnim restoranima dok uživate u pogledu na Indijski ocean.