10 hotela na jedinstvenim prirodnim lokacijama

| Travel |

Kad pišemo o svjetskim destinacijama i atraktivnim hotelima, oni su vrlo često takvi upravo zbog prirode koja ih okružuje. Ipak, ovih 10 hotela koje vam donosimo nešto su sasvim drugačije. Nalaze se na nevjerojatnim mjestima, a priroda je ono što vrijedi svake potrošene valute.

1. CSky Hotel

Na vrhu litice na Santoriniju nalazi se ovaj nevjerojatan hotel s pet zvjezdica i pogledom na vulkan i otoke u Egejskom moru. Jedna od atrakcija je i infinity bazen, zaseban "Au naturel" bazen na otvorenom te dva apartmana s privatnim bazenima.

CSky Hotel, Santorini
CSky Hotel, Santorini

2. Post Ranch Inn

Smješten na liticama Big Sura u Kaliforniji ovaj luksuzni resort najbolje predstavlja dramatičnu ljepotu Big Sur obale. Osim što možete istražiti sve što priroda ima za ponuditi, na dohvat ruke su vam slikoviti gradići Monterey i Carmel.

Post Ranch Inn, Kalifornija
Post Ranch Inn, Kalifornija

3. Jade Mountain

Ekskluzivan resort u resortu nalazi se unutar poznatog Anse Chastenet resorta u St. Luciji. 24 apartmana gleda na vulkane Piton, dio svjetske zaštićene baštine i  Karipsko more. Sam resort i svi njegovi izgledaju kao platforma koja lebdi u prostoru.

Jade Mountain
Jade Mountain

4. St. Regis Lhasa Resort

Stojeći na “krovu svijeta”, hotel s pet zvijezdica nudi i kulturni doživljaj Tibeta. Nalazi se samo pet minuta od Potala palače, UNESCO-ve Svjetske baštine i Jokhang hrama, a sam hotel idealno je mjesto za potpunu relaksaciju.

St. Regis Lhasa Resort
St. Regis Lhasa Resort

5. Omnia Zermatt

Švicarska oaza u planinama nalazi se 45 metara iznad krovova Zermatta. Prolazeći kroz tunel, gosti Omnia Zermatt hotela liftom se dižu kroz stijenu koja ih dovodi do predvorja na 1600 metara nadmorske visine.

The Omnia Zermatt
The Omnia Zermatt

6. Six Senses Hideaway

Vijetnamski resort nalazi se u Ninh Van zaljevu s pogledom na Južno Kineskom more. Impresivna formacija na stijenama gleda na bijele pješčane plaže i planine u pozadini. Dok arhitektonski stil odražava tradiciju Vijetnama.   

Six Senses Hideaway, Vijetnam
Six Senses Hideaway, Vijetnam

7. Qasr Al Sarab Desert Resort

Ujedinjeni Arapski Emirati sinonim su za blještavilo i umjetno stvoreni svijet obilja. Ipak, pustinja skriva tajne stare 9,00o godina. Qasr Al Sarab nalazi se usred pustinje, omeđen je dinama i 90 minuta vožnje od Abu Dhabija. Puno je mlađi od arheoloških nalazišta, ali definitvno jednako atraktivan.

Qasr Al Sarab Desert Resort
Qasr Al Sarab Desert Resort

8. Machu Picchu Sanctuary Lodge

Na 8,200 metara nadmorske visine nalazi se jedini hotel smješten u samom svetištu Machu Picchu tvrđave. Dom Inka nudi potpunu relaksaciju na mjestu koje odiše prošlošću i čarobnom atmosferom drevnog naroda. Machu Picchu Sanctuary Lodge mjesto je nezaboravnih svitanja i noći obasjanih mjesečinom, a nalazi na vrhu Aguas Calientes u samom srcu doline Inka.

Machu Picchu Sanctuary Lodge
Machu Picchu Sanctuary Lodge

9. Explora en Patagonia

Arhitektonski nevjerojatan hotel dio je rezervata sa nevjerojatnim slapovima, ledenjacima i gustom šumom. Broji 50 modernističkih soba i apartmana s velikim prozorima koji nude uistinu spektakularan pogled.

The Explora en Patagonia lodge
The Explora en Patagonia lodge

10. Enchantment Resort

Boynton kanjon dom je resortu koji se prostire na čak 70 ralova u Arizoni. Svih 218 soba ima terase sa prekrasnim panoramskim pogledom na kanjon.  

Enchantment Resort, Sedona, Arizona
Enchantment Resort, Sedona, Arizona