Top 3 stvari koje morate odraditi prije 30. rođendana

| Lifestyle |

Putovanje

Dvadesete godine života su vrijeme za prvi posao, prvi stan, prvi puta živjeti samostalno u stvarnom svijetu. One su također vrijeme za kada trebate riskirati i griješiti. Vaše dvadesete su razdoblje kada najviše odrastete. Kako se 30. rođendan približava, tako se približavaju i druge obveze zbog kojih je puno teže riskirati i griješiti nego ranije. Dakle, postoje određene stvari koje je bolje raditi u dvadesetima nego ikada kasnije u životu.

Prema Inc.-u, postoji 30 stvari koje bi svaka odrasla osoba trebala ostvariti prije nego što napuni 30. Popis obuhvaća sve, od osobnih financija do razvoja osobnog brend te potiče na moto "živi život", a da ste pritom pametni dok je u pitanju budućnost. Popis smo suzili i ostavili tri stvari za koje smo sigurni da ih treba učiniti prije nego što napunite 30 godina.

Počnite štedjeti za svoju mirovinu.

Možda se čini suludim štedjeti 30 godina unaprijed, no kad budete imali 60 i pristojnu ušteđevinu, neće vam biti žao niti jedne lipe.

Putujte.

Ništa otvara um poput putovanja u inozemstvo i upoznavanja nove kulture. Nema boljeg vremena za putovanje od vaših dvadesetih kada je lakše uštedjeti i biti pun avanturističkog duha.

Naučite reći "NE".

Prije nego što napunite trideset trebali biste uvježbati postavljanje granica i naučiti reći "ne". Neprestano slaganje sa svima neće vas učiniti sretnima već suprotno. Naučite ljude da vas poštuju.