Tika Masala i baby praščići koji su oduševeli prošli petak ponovo se vraćaju

| Lifestyle |

PLACe market

PLACe market, projekt oživljavanja hrvatskih tržnica poslije radnog vremena, jako je brzo osvojio srca brojnih turista, Zagrepčana i Splićana pa je odlična vijest što se zbog ugodnog vremena nastavlja i tijekom listopada.

Dom projekta zagrebačka je glavna Tržnica Dolac gdje se svakog sunčanog petko od 18h okupljaju neki od najboljih i nejkreativnijih domaćih chefova i ugostitelja i pokazuju kako domaći street food može biti zaista kreativan, kvalitetan i ukusan.

PLACe market

Prošli petak najveće je oduševljenje, uz suckling pig chefa Marina Rendića i Bistroa Apetit izazvala Tika Masala sa štanda Begs plant based streetfood, koja se kao i baby praščići, rasprodala u rekordnom vremenu. Ovaj put i savršena Tika Masala i baby praščići stižu u puno većim količinama, no svakako dođite na vrijeme po svoju porciju jer se čini kako Zagrepčani obožavaju ovaj projekt pa se redovi stvore već i prije službenog otvaranja i radnog vremena.

PLACe market, Tika masala

Uz stalne izlagače koji svaki petak kuhaju na Dolcu, ovaj petak na Dolac dolaze i gosti iz Splita – Sexy Cow. Sexy Cow bili su jedan od najpopularnijih štandova na splitskom izdanju PLACe marketa, a na Dolac dolaze sa svojim preukusnim rump steak wrapovima.

PLACe market

Po prvi puta, na Dolcu ćete pronaći i Soccnjak, voćnu kušaonu koja će nudity tropsko voće iz cijelog svijeta te prirodne sokove u kokosima.

PLACe market

Iako je istina kako se gotovo sva hrana na Dolcu iz petka u petak rasproda i prije kraja radnog vremena, petkom se na Dolcu druži do 23:30h. Ponuda je zaista bogata – od tjestenine u parmezanu, skradinskog rižota, sarme, pašticade, purice s mlincima, odstajanih steakova, dagnji na buzazru, srdela, panuozzo sendviča s porchettom,  poke zdjela, pohane piletine, sushija, suckling piga, brudeta od hobotnice, ravioli s patkom, wrapova, cufti, tika masale do štrukli, knedli i gibanica. I zato je već poznato kako – petkom jedemo na placu. Vidimo seu petak na Dolcu!

PLACe market
PLACe market
PLACe market
PLACe market
PLACe market

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, TZ Zagreb, TZ Split, TZ Splitsko-Dalmatinske županije, te partnerima Cocktom, Jamnicom, Staropramenom, G3, PBZ Cardom i Nexijem.