Tek u ovoj dobi postajemo odrasli

| Lifestyle |

Naše tinejdžerske godine traju duže od onoga što su nas učili. Najnovije studije otkrivaju da potpuno odrastamo ipak puno kasnije.

Nemojte odrasti, to je zamka! Odrastanje znači prihvaćanje odgovornosti, zarađivanje vlastitog novca i brigu o sebi. Teoretski zvuči tako dobro, potpuna nezavisnost i sloboda. Bilo bi praktično ako biste imali dobro plaćen posao kako biste financirali vlastiti dom, hranu i slobodno vrijeme, međutim to donosi i svoje izazove i pritisak stvarnog života.

Imamo dobre vijesti za vas! Ne, ipak niste odrasla osoba u dobi od 18 godina (iako zakon to kaže). Prema posljednjoj studiji Lancer Child & Adolescent Health pravu zrelost stječete tek u dobi od 25 godina.

Nekada je za naše djedove i bake bilo normalno da započnu s poslom neposredno nakon školovanja te osnutkom obitelji. Današnje generacije u dobi od 18 do 25 godina, često putuju, odlaze na fakultete, dijele životne prostore s drugim mladim ljudima. Pravo sazrijevanje u biološkom smislu, odnosno sazrijevanje našeg odraslog mozga i živčanog sustava, završava početkom 20. godina života Međutim, socijalno sazrijevanje mladih ljudi koji žive u današnjem vremenu završava tek u 25. godini života.

Stoga zaključak Lancer Child & Adolescent Healtha je da prava mladost traje do 25. godine života, kada napokon odrastemo.