Zamolili smo naše dvije nove zaposlenice da izdvoje nekoliko zanimljivih artikala s mobilne aplikacije za kupovinu

| Tech |

Nedavno je na naše tržiste stigla mobilna aplikacija 'Let go', a koja nam omogućuje da na jedan vrlo jednostavan način - kako se u svojoj reklami hvale - uslikaš, podijeliš, pregovaraš i, eto, onda prodaš, sve ono što ti više ne treba. A, možda ti - baš poput one gitare koju nikada nisi naučio svirati ili 'stomak-eliminatora' kojega si kupio preko TV prodaje i onda zauvijek spremio u podrum - nikada nije ni trebalo.

Možemo se dakle, na jedan veoma brz i jednostavan način riješiti svega onoga što nam nije potrebno, te spremiti koji novčić u džep. Ili, isto tako jednostavno, kupiti nešto što smo oduvijek željeli imati...
 
 
Nedavno smo na Wall.hr-u zaposlili dvije simpatične djevojke, Antoniu i Viktoriju, a koje smo zamolili da u svrhu ovog članka testiraju tu aplikaciju, te da svaka od njih izdvoji po tri predmeta koja im se po nećemu posebno svide, te da ih preporuče našem mnogobrojnom čitateljstvu. Viktorija je vrlo odgovorno pristupila svom zadatku, te vam u nastavku donosimo njezin izbor, opis predmeta i obrazloženje zašto se baš za to odlučila, a ova druga, Antonia, sve do kraja radnog dana nije dala niti znak života, kamoli da je radila na zadanoj temi. (Njezino opravdanje podijeliti ćemo sa čitateljima prvom prilikom)
 
Umjesto nje uskočio je onda kolega iz redakcije, Đuro Jelačić, inače zadužen za rubriku kulture, te veoma kolegijalno izdvojio nekoliko predmeta u svrhu ovog članka, ali i za spas Antoninog radnog mjesta. (Jel se zaljubio? Ne znamo, ali to nas nije omelo da im cijeli dan pjevamo one provokatorske pjesmice iz osnovne škole o zaljubljenom paru)
 
Viktorija, 26, Poreč
 
"Ako su moderno dobra i tehnologija postali prebrzi za vas, možete se opustiti i ukrasti koju minutu samo za sebe dok čekate da vam telefon otkuca broj. Ovaj telefon je pravi raritet te će zasigurno biti glavni 'conversation starter' nakon što ga iskoristite kao ispriku zbog kašnjenja. "
 

"Zakrivljeni televizori su IN. Sva sreća pa proizvođaći ne specificiraju da li se radi o zakrivljenosti prema unutra ili van, tako da slobodno se hvalite svojim novim zakrivljenim televizorom. Nije za ne napomenuti da uz televizor dobivate i integriranu policu. Gotovo da smo zaboravili jednu od osnovnih funkcija starih uređaja, skladištenje oku više ili manje prihvatljivih dekorativnih predmeta."

"Nakon što ste se ponovili televozorom nikako ne biste smjeli propustiti ovaj dekorativni stoljnjak. Osim funkcije maskiranja prašine, također će donjeti dašak proljeća i boje u vaš dom."
 

(Zaljubljeni) Đuro Jelačić, 28, Zagreb

"Svi znamo u kakvom je stanju naše zdravstvo i da se na određene preglede može čekati i po par godina. Ukoliko se ne želite dovesti u tu nezavidnu situaciju, putem ove aplikacije za samo 25 tisuća HRK, možete kupiti svoj vlastiti ultrazvuk. U Njemačkoj se, navodi prodavatelj u svom oglasu, isti ovakav model prodaje za 55 tisuća Eura, a polovni za 12. Koliko se tamo na ultrazvuk čeka u bolnicama, ipak nam nije otkrio."

"Gospodin koji se putem fotografije na svom profilu predstavlja kao majstor kombiniranih borilačkih vještina Conor McGregor, za svega 320 HRK prodaje bodež korišten od strane Hitlerjugenda. Nažalost, u oglasu ne može tvrditi da je malo korišten, a pravno je upitno i da li bi takvo što uopće mogao prodavati. Pravi šampion poput McGregora to nikada ne bi učinio, već bi ga uništio za sva vremena."

 "Za ovaj posljednji predmet iz ponude na Let go-u, morao sam se dobro zagledati. Prvo mi nije bilo jasno što se prodaje. Najviše me zbunilo ovo ne baš pretjerano dobro sakrivanje lica u "paintu", a prilikom kojeg je korištena ona opcija - gumica! Ono što se ovdje prodaje, shvatio sam tek nakon što sam se upustio u čitanje opisa, ova je nemaštovita i isprana majica na pruge. Nisam se mogao oteti dojmu da je tu "gumicu" trebalo iskoristiti i na majici. Cijenu nisam ni gledao jer koliko god da je - previše je!"

Iako naši zaposlenici i nisu odradili baš neki pretjerano dobar posao u pronalaženju zanimljivih predmeta, a neki uopće nisu obavili svoj posao, sama aplikacija je izvrsna. Nudi zbilja velik broj različitih artikala, te je olakšala sam proces dolaska do nećega što nam se svidi ili, evo, prodaje nećega što nam se više ne sviđa.

Nemojte se iznenaditi ukoliko se tamo uskoro i jedna novinarka nađe u ponudi.