Zaboravite šifre, uskoro će vaša srca otvarati elektronsku poštu

| Tech |

Zaboravite lozinke, vaš rad srca može otključati vaš laptop, telefon, pa čak i vaš ​​automobil. Za lozinke se smatra da nisu tako sigurne kao što bi neki željeli, a često su i bolna točna mnogim privatnim osobama (i kompanijama) koje na što bolje načine žele zaštititi svoju privatnost. Autentifikacija pomoću otisaka prstiju, skenera oka i crte lica novi su trendovi u zaštiti podataka, ali jedna tvrtka ide dublje razradu zaštite podataka. Omogućit će identifikaciju i personalizaciju putem rada srca.

Nymi, izrađen od strane kanadske tvrtke Bionym narukvica je koja potvrđuje ​​identitet osobe kroz elektrokardiogram (EKG) senzora koji bilježe otkucaj srca korisnika. To u prijevodu da je uzorak za provjeru različitih uređaja, putem Bluetooth, poput pametnih telefona i automobila.

 Nymi 

U 1960. znanstvenici su otkrili da su naši srčani ciklusi su jedinstveni jer su položaj, oblik i veličina svakog srca je drukčiji. Zanimljiva činjenica vezana za ovaj uređaj je ta da bi se funkcija Nymi uređaja mogla poremetiti u trudnoći jer tada ženino srce svako malo može mijenjati otkucaje.  Na otklanjanju tog problema upravo se radi.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, nosilac aktivira narukvicu dodirom na vrhu nje. To pokreće senzor za MAP rad srca, a onda ste spremni ići kroz cijeli dan bez ukucavanja lozinke ili PIN-a. Korisnik na videu svoju ruku nagne i gadget zna da li se otvara prtljažnik ili hotelska soba.