Zabilježite svoje kalendare: Apple sat službeno dobio datum lansiranja!

| Tech |

Apple Watch
Apple Watch

Još u rujnu Apple nam je najavio dolazak prvog Apple Watcha. Sat je najavljen kao Appleov najpersonalniji uređaj do sada i dolazi opremljen sa Siri, aplikacijama koje prate vaše zdravlje poput one koja prati otkucaje vašeg srca na monitoru i sat je kompatibilan s vašim iPhoneom.

Tim Cook, Appleov CEO, službeno je najavio lansiranje Apple Watcha u travnju 2015. godine, te uz veliki entuzijazam samo rekao da "ne može živjeti bez tog sata".

Sat nije jeftin. Cijena sportskog modela je 349$, a biti će i model od nehrđajućeg čelika koji će navodno koštati oko 500$ te zlatna verzija koja bi mogla doseći cijenu i do 5 000$.

Apple sat omogućavat će svojim vlasnicima da putem njega "beskontaktno" plaćaju (što je također dostupno na iPhone 6 modelu), te dolazi s Bluetooth uređajem, Wi-Fi opcijama i mogućnošću bežičnog punjenja baterije.

Jedini nedostatak sata koji mi vidimo jest baterija. Iako nema službenih informacija o toj temi, Cook je otkrio kako će sat trebati puniti svaki dan - dok su neki ostali izvori rekli kako će baterija sata trajati svega 2 sata u komadu.

Apple Watch