YouTube uvodi ograničenje za gledanje klipova

| Tech |

Pixabay

Pomoću nove opcije najvećeg svjetskog video servisa, možete ograničiti koliko dugo ćete ga gledati, između ostalog.

Novi alati za YouTube, koji bi do kraja ovog tjedna trebalo postati globalno dostupni, prilično su jednostavni.
Sastoje se od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući videa na tom internet servisu (uključujući YouTube Music i YouTube TV), nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete odrediti koje ćete obavijesti primati od Googleovog video servisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podijeljeni su na gledanje tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana i proteklog tjedna, a sadrže i tjedni prosjek. Temelje se na onome što se može naći u vašoj povijesti pretraživanja. Ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije jasno računaju li se video zapisi pregledani dok niste bili spojeni na internet, a ako imate više kanala na YouTube pod istim korisničkim imenom, bit će dostupni podaci samo za gledanje koje ste obavili dok ste bili ulogirani u svoj glavni korisnički račun.

Kako biste došli do statističkih podataka na mobitelu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom uđete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili postavke. U njemu pronađite opciju Time watched.