YouTube uvodi nove promjene

| Tech |

Instagram/ @youtube

YouTube je objavio planove za promjenu svojih zahtjeva za verifikaciju.

YouTube je upravo objavio da mijenja politiku zahtijeva za verifikacijom  s izjavom: "Naš novi kriterij prioritetno potvrđuje ugledne kanale koji imaju jasnu potrebu za dokazom vjerodostojnosti."

Izmjene se dešavaju u pokušaju da se pomogne korisnicima da pronađu sadržaj koji stvarno traže, a web stranica je izjavila da bi uz pomoć verifikacije trebalo biti lako znati kada ste pronašli službeni YouTube kanal autora, umjetnika, marke, ili javne ličnosti. 

Taj potez znači da neki vloggeri više neće biti službeno verificirani te će izgubiti svoju kvačicu.

YouTuberi koji zarađuju za život od svojih videozapisa ,nakon što su čuli vijest, odmah su počeli paničariti ,a mnogi su na objavu odgovarali i uvredama.

Prvi se oglasio James Charles koji je pružio podršku onima koji su izgubili svoju kvačicu i izjavio: "Stvarno mi je žao kreativaca koji su danas neverificirani na @YouTube. Ova odluka je stvarno besmislena i to je još jedna promjena koju nijedna osoba nije tražila. MOLIMO da znate da ste i dalje valjani kao stvaralac i Nadam se da vas glupa kvačica ne obeshrabruje! ".

Shvativši da su započeli masovnu internetsku paniku, YouTube je objavio dodatno pojašnjenje:

"Danas nitko nije izgubio kvačicu za verifikaciju,a ako ste primili e-mail poruku da vaš kanal više neće biti verificiran, to je bila samo napredna obavijest na koju se možete žaliti. Oznaka se nikad nije pojavljivala na stranicama YouTube kanala za mobilne uređaje (ovo će se uskoro dodati)"

Daljnje razvijanje događaja ćemo morati pričekati i vidjeti kako će se raspetljati.