Video koji nikoga ne ostavlja suhih očiju

| Tech |

Potresna video kampanja koja tjera na plač Giving
Davanje je najbolja komunikacija

Svi smo upoznati s onim "dobro se dobrim vraća", ali ne možemo reći da baš uvijek živimo po toj mantri jer nas nažalost nekad život jednostavno proguta u svakodnevnici pa nažalost ne primječujemo uvijek ono što bi trebali. Pokrenuta tom mišlju tajlandska telekomunikacijska kompanija True Move prije nekoliko dana izbacila je novu kampanju pod nazivom "Giving" (Davanje)... Video je prvo osvanuo na Redittu, a zatim je u samo tri dana osvojio svijet i pogledan je čak tri i pol milijuna puta.

Iako video traje čak tri minuta, obavezno ga morate pogledati jer osim što će vam te minute proći u trenu, sigurni smo da će vam ovaj video ostati u dugom i lijepom sjećanju, a možda vas i nagnuti da razmislite o davanju, vraćanju i vašoj komunikaciji spram drugih.

Potresna video kampanja koja tjera na plač Giving
Davanje je najbolja komunikacija

U priči se radi o dvije obitelji čiji su životu promijenjeni duhom davanja bez očekivanja da se nešto dobije nazad. Priča počinje s dječakom koji krade lijekove kako bi pomogao svojoj bolesnoj majci, a završava gestom trideset godina poslije koja će svakakoga natjerati da pusti suzu.

TrueMove već je nekoliko godina u kampanji poboljšavanja kvalitete života na Tajlandu pa tako ova kampanja koja dolazi sa sloganom “Giving is the best communication” (Davanje je najbolja komunikacija) ima nekoliko značenja. Naime, kompanija TrueMove ne ulaže u klasično oglašavanje već društveno odgovorno, time Tajlandu daju mnogo i to smatraju najboljom mogućom marketinškom komunikacijom, isto tako ovom kampanjom nas tjeraju da se zamislimo o vlastitoj komunikaciji i tome kome sve neke naše male geste mogu biti od pomoći. U nastavku pogledajte ovu dirljivu priču koja u tri minute kaže toliko toga koliko većina hollywoodskih filmova ne kaže u dva sata.

Giving...