Uspješne poslovne žene čine ovu jednu stvar na poslu

| Tech |

Kao što izreka kaže: "Život počinje na kraju vaše zone udobnosti". Već nam je svima dobro poznato da život i učenje idu ruku pod ruku, no to je nedavno ponovno dokazano i objašnjenp u članku objavljenom u časopisu Harvard Business Review. Autor Andy Molinsky, psiholog i autor djela Global Dexterity, govori specifično za učenje u profesionalnom smislu, ukazujući na mnoge (hrabre) načine (na poslu) koji mogu utjecati na razvoj vaše karijere.

Dok rad mnogima predstavlja situacije prepune briga i stresa, prisustvovati poslovnim događanjima, održati prezentaciju pred svojim kolegama i govoriti na sastanku su iskustva zbog koji rastete vi, vaš potencijal i vaša karijera. "Situacije koje su važne profesionalno, ali su osobno zastrašujuće, su, nažalost, sveprisutne. Jednostavan odgovor na takve situacije je izbjegavanje. Tko želi osjećati tjeskobu kad je ne morate?" piše Molinsky. "No, problem je, naravno, u tome da ti zadaci nisu samo neugodni, već su i nužni. Bez vještina i hrabrosti da napravite iskorak u svom poslovnom svijetu, možete propustiti važne mogućnosti za napredovanje."

Molinsky preporučuje da budete iskreni prema sebi o tome zašto zapravo izbjegavate određene situacije na poslu kako biste točno mogli odrediti gdje vas i zašto strah drži natrag. On naglašava važnost suočavanja s tjeskobom i izlaska iz zone udobnosti, kao što je suočavanje s kolegama ili pregovor za povišicu.