Uskoro ćemo moći tetovaže uklanjati bezbolnom kremom

| Tech |

Umjetnost na tijelu: Ovo su najbolje 3D tetovaže koje smo vidjeli
Realistične tetovaže

Odlučiti se na tetovažu ponekad nije jednostavan izbor jer smo prisiljeni nositi je do kraja života - ili ići na mnogobrojne bolne i skupe tretmane skidanja iste. Međutim, kako medicina napreduje, tako bismo uskoro mogli skidati tetovaže običnom, bezbolnom kremom.

Alec Falkenham, 27-godišnji znanstvenik iz Kanade, radi na prvoj bezbolnoj metodi skidanja tetovaža, putem kreme. Trenutno kremu isprobava na tetoviranim svinjskim ušima, a s vremenom krema je uspjela skinuti većinu tinte. Krema funkcionira na sljedeći način: Ona zamjenjuje stare, tintom bojane stanice kože, novim, čistim stanicama kože, a specifična je po tome da zamjenjuje samo određene i bojane stanice kože, dok na druge ne utječe. Između ostaloga, najbolje će djelovati na tetovaže stare dvije ili više godine.

Još jedan bonus je činjenica da će krema biti poprilično jeftina - 4 kanadska centa platit ćete svaki očišćeni centimetar kvadratni, dok čišćenje laserom plaćate otprilike 75 američkih dolara na očišćenih 6 i pol centimetara. Iako ovakva krema briše i poantu stavljanja tetovaže (vječni ukras za tijelo, jer ipak si ne mogu svi priuštiti skidanje), usrećit će mnoge koji su tetovaže stavili bez razmišljanja i srame se vlastita tijela radi njih.

Uskoro ćemo moći tetovaže uklanjati bezbolnom kremom
Tetovaža