Upravljajte klima uređajem preko iPhonea

| Tech |

Ako slučajno, kao i milijuni drugih, tijekom vrućih dana preferirate ući u kuću s već uključenom klimom – vrlo je vjerojatno da je do daljnjeg nećete ni isključiti.

Barem dok ne dobijete račun za struju.

Do tada je, naravno, već prekasno. I to je jedan od razloga zašto je “Internet of Everything” trenutno vruća tema. Gotovo svaki uređaj koji radi na struju može se spojiti na web, što čak i najgluplje uređaje čini pametnijima, učinkovitijima i u konačnici jeftinijima za korištenje.

Aros je na pragu da postane prvi Crowdsource klima uređaj ikad napravljen i to kao rezultat suradnje web stranice Quirky.com (web stranice koja pretplatnicima omogućava da glasuju za nove izume, koje onda pokušavaju realizirati do kraja) i General Electronics(jednog od najvećih proizvođača rashladnih uređaja na svijetu), a koja izgleda jednako dobro kao što zvuči.

Evo kako je Quirky predstavio proizvod:

“Zamijenite vaš klasični klima uređaj (i prozor) s Arosom, jer Aros je pametan. Uči iz vašeg budžeta, lokacije, rasporeda i sve to koristi za automatsko održavanje savršene temperature i povećanja štednje za vaš dom. Štoviše, Aros možete kontrolirati s bilo kojeg mjesta pomoću Wink aplikacije na svojim mobilnim uređajima.”

Naravno, sama ideja o kontroli uređaja preko smartphone aplikacije baš i nije nova, ali Aros ju je maksimalno iskoristio i u nju uključio potpunu kontrolu nad uređajem, na isti onaj način kao da s daljinskim upravljačem sjedite ispod klime, a koja vam među ostalim nudi i daljinsko paljenje i podešavanje timera.

Iako samo predstavljanje i najava nisu bili nešto pompozni, Aros se zbilja hvata u koštac s jednim od gorućih problema tehnološke današnjice – kako uštedjeti novac na tom nesretnom računu za struju.