Tražite povišicu? Donosimo vam 4 savjeta koji će vam pomoći!

| Tech |

Postoji nekoliko stvari na poslu koje nam mogu jako teško pasti i stvarati nam puno (nepotrebnog) stresa. Jedna od tih stvari svakako je traženje povišice.

Iako nam to ne bi trebalo biti neugodno tražiti, pogotovo ako smo je zaslužili svojim napornim radom, često zbog nepripremljenosti odgađamo sastanak sa šeficom ili šefom. Stoga u nastavku saznajte kako se pripremiti za sastanak koji će vam osigurati povišicu - ili barem sastanak na kojem vam neće biti neugodno.

1. Pripazite na vlastiti govor tijela.

Ako ćete se tresti tijekom sastanka, velike su šanse da nećete uspjeti impresionirati. Pobrinite se da vaš kontakt očima i pokreti izlučujući povjerenje. Kako bi se pripremili za vaš sastanak, vježbajte sa svojim suradnikom ili prijatelja koji rade u istom ili sličnom području.

2. Budite svjesni klime kakva vlada u tvrtki.

Nije bitno samo što pitati, već kako i kada pitati. Ako je tvrtka upravo otpustila velik broj djelatnika, možda nije vrijeme da zatražite povećanje plaće, bez obzira na to koliko ste to zaslužili. No nemojte da vam (im) to postane izlika. Ako se zbog vas stvari mijenjaju, imate pravo na povišicu.

3. Naglasite da nije samo riječ o novcu.

Da, novac govori, ali postoje i drugi načini kako vas mogu nagraditi za vaš rad. Ako povećanje plaće nije opcija, pokušajte si priskrbiti alternative kao na primjer doškolovanje ili više plaćenih godišnjih odmora.

4. Morate imati pozitivan stav.

Ako zračite dobrom energijom, vaš nadređeni htjet će da i ostanete sretni, čak i ako rezultati nisu trenutni.