Sve što trebate znati o novom iPhoneu

| Tech |

Kao i obično, sve što se mjesecima nagađalo o novom iPhoneu 11 ostvarilo se.

Apple je u utorak predstavio novi, osvježeni iPhone, kao i novi Apple Watch, iPad te dva online pretplatna servisa.

Najjeftiniji model koji će zamijeniti lanjski iPhone XR zove se samo iPhone 11, a umjesto modela XS dolazi iPhone 11 Pro te umjesto XS Max dolazi  iPhone 11 Pro Max.

Instagram/@irlandmultimarcas

Mnogima je najzanimljiviji najjeftiniji model koji košta 699 američkih dolara što je za hrvatske cijene ekvivalent cijeni pomnoženoj s 10.  iPhone 11 ima dizajn koji se s prednje strane skoro, uopće, nije promijenio. Ima 6,1-inčni LCD ekran jednake rezolucije kao njegov prethodnika, ali postoji nova, proširena, paleta boja koja uključuje aparate u crvenoj, crnoj, bijeloj, žutoj, zelenoj i ljubičastoj boji.

Također, novi dizajn dobila je kamera na poleđini telefona koja sada ima leće u zaobljenom četverokutu, a glavna kamera je 12-megapikselni senzor s blendom f/1.8 i optičkom stabilizacijom. Druga kamera je ultraširokokutna i omogućuje “zoom out” od 2X te polje vida od 120 stupnjeva. Apple napokon uvodi i Night Mode opciju snimanja boljih fotografija u uvjetima lošeg osvjetljenja koja je odavno poznata korisnicima Androida.

Puno pozornosti posvećeno je videima, zbog kojih je unaprijeđena stabilizacija kamere te se za snimanje mogu koristiti obije leće. Prednja TrueDepth kamera sada ima 12 megapikselni senzor te, također, snima 4K video i slow motion video.

Sva tri modela iPhonea 11 imaju pogon sistemskim čipom A13 Bionic, za koji Apple navodi da je najbrži čipset u pametnim telefonima danas, s najbržim grafičkim procesorom na svijetu. Apple tvrdi da će iPhone 11 imati sat vremena dulje trajanje baterije od svog prethodnika te će imati i bežično punjenje, FaceID i bit će otporan na vodu i prašinu.

Instagram/@casemaniaperu

iPhone Pro je prvi Appleov telefon s tim sufiksom, i u odnosu na XS također ima samo jednu značajnu dizajnersku promjenu koja se nalazi na stražnjoj kameri telefona. Naime, Pro i Pro Max imaju trostruku kameru.

Kada je riječ o kameri kod oba Pro modela, sva tri senzora imaju po 12 megapiksela, glavna kamera ima otvor blende od f/1.8, telefoto kamera ima uvećanje od 2X i blendu f/2.0, a ultraširokokutna “zoom out” od 2X, blendu f/2.4 i polje vida od 120 stupnjeva. Samo glavna i telefoto kamera imaju optičku stabilizaciju. Sve tri kamere snimaju video u 4K pri 60 fps, a u iOS 13 dodane su nove opcije za uređivanje i montiranje videa. iPhone 11 Pro i 11 Pro Max imaju još čvršće staklo, nove matirane površine s teksturom, bolju otpornost na vodu i prašinu, brže punjenje, gigabitnu LTE povezivost. Cijena iPhone 11 Pro počinjat će od 999 dolara, a iPhone 11 Pro Max od 1099 dolara.

Prednarudžbe počinju u petak, a isporuke 20 rujna.

Instagram/@puroitalianstyle