Stvari koje je Apple vješto iskopirao od Androida kod iOS-a 8

| Tech |

Apple je napokon predstavio i svoj najnoviji software iOS8 koji je kako navode pun noviteta za korisnike. Iako volimo novitete, a i ljubitelji smo Appleovih pametnih telefona te smo sigurni kako će iOS 8 poboljšate omiljene nam iPhone i iPadove, problem nastaje kad bolje pogledate novitete jer mnogi noviteti (ako ne čak i svi) kopirani su od Android operativnog sustava koji ima i njavćeih Appleov konkurent Samsung, ali i drugih popularnih aplikacija poput WhatsAppa i Dropboxa.

Za početak treba se osvrnuti na to da je Apple uveo da kada pretražujete nešto na mobitelu on odmah pretražuje i internet rezultate. To je nešto što Android sustav ima već odavno. 

Apple je također uveo i opciju QuickTipe koja predviđa i nagađa koje riječi bi mogli koristiti u daljnjoj konverzaciji. Android i BlackBarry to imaju već godinama. Imao je iPhone, ali ne na ovaj način.

Novost je da se Siri može aktivirati u autu bez da i dirate ekran već je dovoljno reći "Hey, Siri!". Android je to omogućio korisnicima odavno, a samo je potrebno reći komandu "Ok, Google!".

Osim toga, fotografije se na iPhoneu spremaju se direktno na iCloudu dok se Android korisnicima podižu na njihov Google račun. Ono što čini znatnu razliku je to da iCloud ima ograničenja dok na Googleu spremate sve do besvijesti. 

Apple je uveo i Widgete koje možete spremati u centru za obavijesti, a dobro je poznato da Android oduvijek korisnicima nudi korištenje Widgeta za gotovo sve aplikacije. 

Novi iCloud Drive gotovo je identičan Dropboxu i Google driveu što je poprilično fascinantno. 

iMessage dozvolit će Vam da šaljete video i audio klipove. Nešto što WhatsApp i Snapchat imaju već godinama, a njihovu uslugu koriste milijarde ljudi. Ova primjedba ne znači da nismo sretni zbog ove novosti, no ipak je možda Apple malo ovdje zakasnio s prilagodbom. 

Apple store nudit će Vam preview video aplikacije koju želite skinuti. Android to nudi oduvijek. 

Ovo su samo neke od novosti svejedno sjajnog iOS 8 softwarea, a koje neodoljivo podsjećaju na mogućnosti Appleove konkurencije. Svakako čekamo jesen kada nam stiće ovaj iOS za kojeg se nadamo da ćemo ga tada koristiti na iPhone 6 telefonima.