Sretan vam Dan društvenih mreža!

| Tech |

Dan društvenih mreža
Dan društvenih mreža

Današnji dan, 30. lipnja u nekim je državama SAD-a proglašen Danom društvenih medija, a država Missouri prva je i izdala službeno priopćenje kojim proglašava današnji dan „Social Media“ danom. Tehnološka internetska web stranica Mashable započela je slavlje ovog dana još 2010. godine jer su kako oni kažu prepoznali digitalnu revoluciju koja se događa pred nama i odlučili je obilježiti na prikladan način.

Dan društvenih mreža
Dan društvenih mreža

Četvrti globalni Dan društvenih mreža polako se počinje slaviti diljem svijeta pa je tako Mashable pozvao sve svoje čitatelje da fotografije, videa i statuse vezane uz proslavu ovog dana dijele na društvenim mrežama uz hashtag #SMDAY kao i da organiziraju i prisustvuju na virtualnim proslavama i druženjima takozvanim „Meetupovima“.

Dan društvenih mreža
Dan društvenih mreža

Društveni mediji definitivno su promijenili naš način života, kako privatno tako i poslovno. Dogovori za grupna druženja, partije, komunikacija s prijateljima čije brojeve mobitela nemate, pronalasci prijatelja koje godinama niste vidjeli, ali i shvaćanje društvene mreže (ovdje ne mislimo na online društvenu mrežu već na onu koja oduvijek postoji) kao takve – tko je s kim prijatelj i tko s kime komunicira i druži se bez društvenih medija ne bi bilo toliko jednostavno.

Dan društvenih mreža
Dan društvenih mreža

O poslovanju da ne govorimo, oglašavanje na društvenim medijima, važnost baze vaših fanova i sljedbenika i trud  koji kompanije ulažu u stvaranju novog, dodatnog i zabavnog sadržaja i dalje raste.

Iako za ovu godinu nisu stigli organizirati što su planirali, povodom proslave današnjeg dana, država Missouri planira već sljedeće godine organizirati diljem zemlje događanja koja će povezati u jedan veliki streaming događaj i emitirati, kako drugačije nego online.

Dan društvenih mreža
Dan društvenih mreža

Kako ljudi diljem svijeta obilježavaju današnji Dan društvenih mreža možete pratiti na društvenim mrežama uz hashtag #smday. Tko zna, možda kroz nekoliko godina i Hrvatska uvede proslavu ovog dana pa 30. lipnja, uz Dan državnosti 25.lipnja i Dan anifašističke borbe 22.lipnja dobijemo još jedan dan koji nam omogućuje divno spajanje blagdana u dugi godišnji krajem lipnja. S obzirom na zakrčenost cesta u Zagrebu i proslavu povodom ulaska Hrvatske u EU te činjenice da smo zarobljeni doma, provedite ovaj „blagan“ prigodno – na društvenim mrežama! Živio Dan društvenih mreža i sretan vam bio!