Sony predstavio dugočekivani Playstation 4

| Tech |

Sony Playstation 4
Sony Playstation 4

Japanski Sony predstavio je izgled nove konzole za videoigre PlayStation 4, četiri mjeseca poslije najave ovog uređaja, koji će biti veliki konkurent Microsoftovoj konzoli Xbox 1. Sony je na sajmu E3 u Los Angelesu potvrdio da će njihov uređaj koštati 399 eura u Europi, odnosno 399 dolara u SAD-u, što je manje od rivala iz Microsofta. Japanska kompanija takođee je naglasila da, za razliku od američkog konkurenta, vlasnicima PlayStationa 4 neće uskratiti mogućnost da kupuju i igraju polovne igre od svojih prijatelja ili preprodavača, niti će putem interneta stalno vršiti potvrdu autentičnosti uređaja.  

Playstation 4
Playstation 4

Microsoft je prethodno objavio da će njihovov novi Xbox koštati 499 eura u Europi, odnosno 499 dolara u SAD-u. Prethodna konzola ovog proizvođača morala se priključiti na internet jednom u 24 sata da bi se igre mogle i dalje koristiti. Analitičari ocjenjuju da će američki gigant morati opravdati višu cijenu kupcima te ih uvjeriti da za nju zaista dobivaju nešto više u usporedbi sa Sonyjevim uređajem. Sony još nije objavio kada počinje prodaja nove konzole, ali je nagovijestio da će PlayStation biti dostupan "za praznike", što se obično odnosi na Božić. 

Stariji model PlayStation 3 u svijetu se prodavao bolje od Xboxa 360, ali njega je nadmašila konzola Wi iz kompanije Nintendo.