Savršen spoj tableta i telefona

| Tech |

Mashable je ovih dana ponosno najavio Asus Fonepad Note6 koji spada u grupu uređaja koji zastupaju koncept 2u1. Smješten na granici između tableta i telefona, predstavlja ekonomično rješenje, jer umjesto dva zasebna gadgeta dobivate jedan multifunkcionalac. Dovoljno je malen da stane u džep i da se koristi jednom rukom, a opet dovoljno velik da možete uživati ​u radu, filmovima i igranju.

Kao i kod ostalih ASUS proizvoda, i u slučaju tableta Fonepad Note6 napravljen je odličan balans kvalitete i cijene. Kompromis između prenosivosti i kompaktnosti postignut je dijagonalom zaslona od punih šest inča. Pritom se radi o najmoćnijoj verziji Super IPS+ panela s podrškom za 10 istovremenih dodira i rezolucijom od 1920x1080 piksela. Za dug radni vijek pobrinula sa baterija koja omogućuje čak sedam sati konstantne upotrebe. Kao uređaj koji dolazi sa stylusom, Fonepad Note6 je zamišljen kao high tech rokovnik, pa je u skladu s tim i opremljen brojnim softverskim dodacima koji omogućuju da savršeno iskoristite stylus za svaku zamislivu namjenu. Na prednjem dijelu uređaja jasno su istaknuti otvori za zvučnike koji uz pomoć SonicMaster tehnologije omogućuju najbolje audio iskustvo na jednom phabletu.

Očekujte 3G autonomiju razgovora oko 17 sati. Što se tiče unutrašnjosti, ASUS ni na ovom polju nije zakazao. Uređaj je zasnovan na Intelovoj SoC platformi i PowerVR SGX544 grafici najviše klase, dok je radna memorija standardna za high end modele i broji 2GB. Fonepad Note 6 spada u rijetke tablete koji pored svoje osnovne funkcije imaju i funkciju telefona. Ovaj paket je posebno interesantan za putovanja jer će uspješno zamijeniti dva uređaja i uštedjeti prostor u vašoj prtljazi.