Riješite se aplikacija koje postaju u vaše ime na Facebooku

| Tech |

Facebook aplikacije
Facebook aplikacije

Koliko ste kilometara pretrčali, koju ste pjesmu poslušali, što ste jeli, koji ste nivo prešli na nekoj od igara u kojoj treba bockati balončićeSve to mogu vidjeti vaši prijatelji zahvaljujući tome što ste u nekom trenutku (možda i nesvjesno) dopustili vanjskim aplikacijama da postavljaju sadržaj u vaše ime na Facebookov News Feed. No, sada će korisnici imati veću kontrolu nad onime što i na koji način vanjske aplikacije rade, a količina sadržaja koji postavljaju aplikacije u News Feed još će se više smanjiti.

Naime, kako je ova društvena mreža i naglasila na nedavno održanoj konferenciji za developere, F8, shvatili su kako su “priče” koje korisnici sami požele dijeliti putem vanjskih aplikacijazanimljivije od onih koje vanjske aplikacije automatski dijele. Također, Facebook je svjestan da su njegovi pojedini korisnici iznenađeni i zbunjeni kad primijete da vanjske aplikacije nešto dijele u njihovo ime, stoga će u idućih nekoliko mjeseci prioretizirati isključivo sadržaj koji korisnici ručno podijele, nad automatski dijeljenim sadržajem, najavljeno je jučer.

To će u praksi značiti da će korisnici vidjeti manje sadržaja koje dijele aplikacije, ali će i dalje viđati ono što su korisnici svojevoljno odlučili podijeliti. Dok će se developeri možda pobuniti oko ovoga, jer će “priče” o njihovim aplikacijama imati manji doseg, treba imati na umu da je taj doseg u News Feedu ionako već smanjen, i to za 75%, jer korisnici ignoriraju takav sadržaj ili ga označavaju kao spam. Također, Facebook je pripremio i nekoliko savjeta za one koji razvijaju aplikacije, kako bi se prilagodili ovim promjenama.