Računalo koje je zaludjelo business zajednicu

| Tech |

Računala za poslovne ljude
Računala za poslovne ljude

Poslovni korisnici imaju drugačije potrebe kada su u pitanju laptop računala. Uređaji koji se koriste u ove namjene moraju biti izdržljivi, imati dosta opcija za povezivanje, kao i jak hardver. Zbog prirode namjene ova grupa prijenosnika obično ima i dužu garanciju, ozbiljnu tehničku podršku a, da bi sve ostalo na svom mjestu, i softver za sigurnost podataka. Iako cijena poslovnih prijenosnika zna biti i duplo skuplja od standardnih, mi vam predstavljamo budget-friendly varijantu - ASUS PU500CA iz Pro Essential serije.

PU500CA je 15-inčni laptop napravljen od brušenog aluminija u mat crnoj boji čiji dizajn predstavlja imidž skupog poslovnog prijenosnika, iako ga njegova cijena od 5.399 kuna svrstava u rang povoljnijih uređaja iz ove klase. Zbog relativno laganih materijala Asus Pro Essential PU500CA teži samo 1,96 kg.

Ovaj model ima rezoluciju od 1366 × 768 piksela, što je standard za navedeni cjenovni rang. Da se pri izradi laptopa mislilo na poslovne korisnike koji dosta vremena provode ispred računala, pokazuje mat finiš na zaslonu koji sprječava refleksiju i smanjuje naprezanje očiju. Pored standardne, ovaj laptop ima i numeričku tipkovnicu s desne strane čime se olakšava i ubrzava unošenje brojeva. Za kontrolu dodirom tu je veliki touchpad koji je nešto većih dimenzija nego što je to slučaj kod standardnih prijenosnika, pa osigurava preciznu kontrolu.

Kada je o performansama riječ, Asus Pro Essential PU500CA pokreće Intel Core i5-3317 procesor treće generacije s kodnim imenom "Ivy Bridge" i integriranom Intel Graphics HD 4000 grafičkom karticom što je dobitna kombinacija za internet pretraživanje, rad u MS Office aplikacijama i pokretanje multimedijskih datoteka.

Budući da je namijenjen za uporabu u poslovnom scenariju, proizvođač se pobrinuo za sigurnost podataka PU500CA uređaja, počevši od obaveznog Kensington lock porta za zaključavanja laptopa, do ugrađenog čitača otisaka prstiju i softvera za prepoznavanje lica koji omogućuje pristup sustavu. ASUS je ​​opremio ovaj model i sa SecureDelete alatkom čiji je zadatak propisno brisanje osjetljivih informacija. Tu je i senzor ubrzanja koji bi trebao povući glavu tvrdog diska u slučaju pada, čime se sprječava gubitak podataka uslijed udarca.

Pored Windows 7 Professional operativnog sustava i velikog broja mogućnosti povezivanja poput USB 3.0 i USB Chargera, korisnici mogu biti povezani u svakom trenutku zahvaljujući dual-band Wi-Fi i opcijskom 4G LTE načinu za povezivanje. Asus Pro Essential PU500CA ima sve što je potrebno da biste uspješno završili posao i čuvali vaše podatke na sigurnom.