Prestižni Parsons stiže u Europu

| Tech |

Parsons design school
Parsons design school

Škola dizajna koja je iznjedrila dizajnerska imena poput Toma Forda, Prabala Gurunga, Marca Jacobsa, Donne Karan, Dereka Lama, Narcisa Rodrigueza, Jasona Wua i Alexandera Wanga odlučila je svoje znanje prenijeti na europski kontinent.

Njujorška škola osnovana davne 1896. godine već godinama surađuje sa svjetskom prijestolnicom mode - Parizom, ali tek su se ove godine odlučili na ovaj zahtijevan potez. Joel Towers, dekan Parsons The New School of Design objasnio je to činjenicom da već godinama koriste New York kao laboratorij u kojem testiraju svoje studente i da je vrijeme da eksperiment prenesu na Europu kako bi upili najbolje što Pariz nudi: umjetnost, vještinu i naslijeđe. Ipak, francuski glavni grad tek je početak širenja prestižnog Parsonsa koji u skoroj budućnosti planira osvojiti Mumbai, Šangaj i Latinsku Ameriku. Iako su naišli na kritike kako osvajaju bogata tržišta iz Parsonsa kažu kako je cilj širenja isključivo intelektualna razmjena ideja i kreativnosti koja nema veze s materijalnim vrijednostima.

Bivši ministar u francuskoj vladi i član odbora Parsonsa nadodao je kako: „Pokušavamo pronaći pravu ravnotežu između naslijeđa i inovacije, lokalnog i globalnog.“ Od rujna Pariz će dočekati 150 studenata koji će biti dio fakultetskog i magistarskog programa u modnom dizajnu, dizajn menadžmentu i povijesti dekorativne umjetnosti. Parsons usko surađuje s francuskom ENSAD školom dekorativnih umjetnosti, IFM modnim institutom, HEC poslovnom školom, Scinces Po i Musee des Arts Decoratifs te s onim što je studentima vjerojatno najzanimljivije i najkorisnije – luksuznim magnatima poput LVMH-a i PPR-a. Dobro znamo da američko privatno obrazovanje košta pa će svi polaznici Parsonsa godišnje morati izdvojiti oko 30.000 eura za školarinu.