Pozdravite se sa produktivnošću na poslu

| Tech |

Google LEGO logo
Google LEGO logo

Ne bi li bilo super kada bi vam rekli da ćete dobiti najveću kolekciju LEGO kockica koju ste ikada vidjeli i to od čak 8 trilijuna kockica, a da se ne morate niti ustati iz stolice? E pa upravo to je napravio Google.

U suradnji sa LEGO Australija, povodom 50 godina omiljenih nam “ciglica” u toj zemlji, Google je stvorio “Build”, novi ekperiment dostupan u njihovom internet pregledniku Chromu koji vam omogućava da slažete LEGO kockice online. Drugim rječima, to je virtualni set “legača” u kojem dobijete svojih 1000 kockica i dio zemlje za ispoljavanje kreativnosti. Za one u Australiji tu je i još  jedan zanimljivi dodatak, svoju ploču za Lego kockice mogu smjestiti u stvarno područje na karti. Svoje građevine možete spremati, dijeliti i okolo se hvaliti sa svojim građevinskim postignućima.

Google je objasnio kako je razvio ovaj alat: “Sama gradnja kockica izgleda vrlo jednostavno, no ovo iskustvo 3D gradnje još prije par godina ne bi bilo moguće. Ovo je najbolji pokazatelj koliko je tehnologija internet preglednika napredovala i kako je web nevjerojatna platforma za kreativnost. Kockice su napravljene sa WebGL-om, koji omogućava snažnu 3D grafiku u pregledniku. A sve smo to iskombinirali i sa našim Google Maps tako da svoju graaevinu možete staviti u LEGO svijetu uz sve ostale građevine.”

U slučaju da izgradite nešto prosto za što smo sigurni da vam je odmah palo na pamet, bitno je da znate da će LEGO uklanjati uvredljivi sadržaj pa zato ne trošite vrijeme na takve stvari već izgradite nešto pametno.

Build aplikacija biti će prvo lansirana u Australiji, zatim u Novom Zelandu, a zatim u ostalim zemljama diljem svijeta.  No, aplikacija će za igru biti dostupna svima od samog početka, samo je nećete moći na početku staviti na domaći teren pa tako nećete moći izgraditi Dinamov grb na Poljudskoj ljepotici ili Ivu Sandera na Markovom trgu…  

Sigurni smo da će ovu vijest mnogi dočekati sa veseljem jer im od kada su odrasli tajno fali njihov set “legača”, ali smo isto tako sigurni da će brojni poslodavci pasti u očaj jer su svijesni da je nakon Facebooka i svih ostalih čuda moderne tehnologije te društvenih mreža, došao još jedan alat koji će smanjivati produktivnost zaposlenih u njihovoj kompaniji.

Google Build LEGO