Ovih 6 gadgeta pokazali su Appleu tko je glavni

| Tech |

Cool gadgeti koji su bolji od Apple-a!
Cool gadgeti koji su bolji od Apple-a!

Ne možemo osporiti Appleov genijalni dizajn i brending, revolucionarnu tehnologiju i najelegantnija pakiranja koja postoje u svijetu digitalnog marketinga. Ali konstantni noviteti u svijetu tehnologije koji nam se nude svakoga dana povećali su i naše kriterije - želimo ih tanjima, bržima i pametnijima!

U nastavku pogledajte 6 gadgeta koji su pokazali Appleu da nisu glavni u svijetu moderne tehnologije...

1. Lenovo LaVie Z

Sredinom godine, točnije tijekom svibnja na tržište bi trebao stići novi LaVie Z prijenosnik koji u jednom uređaju skriva dva uređaja. Za razliku od ostalih sličnih uređaja koji nude istu mogućnost kod LaVie Z prijenosnika nije moguće u potpunosti ukloniti tipkovnicu već se ista preklapa na stražnju stranu zaslona. Novi LaVie Z Convertible HZ750 dolazi s 13,3-inčnim zaslonom visoke rezolucije, koji će ovisno o modelu imati WQHD, odnosno QHD rezoluciju. Za potrebe skladišnog prostora Lenovo je pripremio Solid Stade Drive kapaciteta 128 GB. Lenovo LaVie Z proglašen je dosad najopakijom konkurencijom MacBook Airu, a još nije ni izašao na tržište!

Lenovo LaVie Z
Lenovo LaVie Z

2. Pebble Time

Apple je nedavno predstavio svoj Apple Watch, koji je definitivno postavio nove granice u industriji pametnih satova, no – iste te granice Pebble Time želi razbiti, te s novom E-Paper tehnologijom zaslona cilja na bolje performanse baterije s kojom računajte do sedam radnih dana bez punjenja – nešto što do sada nitko od konkurencije nije uspio napraviti. Što se izrade tiče, radi se o satu izrađenom od nehrđajućeg čelika, s Gorilla staklom otpornim na grebanje. Za razliku od svih ostalih pametnih satova, Pebble Time neće imati zaslon osjetljiv na dodir, nego tri dedicirane tipke te glasovnu navigaciju.

Pebble Time
Pebble Time

3. Microsoft Surface Pro 3

Ovo je možda idealno za sve koji traže nešto lakše i tanje od MacBooka, ali s jednako lakom dostupnošću tableta. Unatoč povećim gabaritima, Surface Pro 3 je zadržao relativno malu masu od 800 grama, a debljina uređaja iznosi svega 9,1 mm. 12″ zaslon ima rezoluciju od 2160 x 1440 točaka, što odgovara 3:2 odnosu stranica. Što se memorije tiče, i3 verzija dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a u SAD će koštati 800 dolara.

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3

4. Roku Roku 3

Roku 3 je pobjednik u kategoriji televizije - i to puno ispred Apple TV-a! Munjevita brzina i najbolja mogućnost pretraživanja dopušta svojim korisnicima da koriste i do nekoliko aplikacija istovremeno. Ove tehnologije u Hrvatskoj još nisu dostupne, ali budućnost televizije svakako leži ovdje.

Roku Roku 3
Roku Roku 3

5. Samsung Galaxy 5S

Još ćemo dugo slušati o debati iPhone 6 Plus vs. ostatak svijeta pametnih telefona! Najopasniji protivnik Appleovom posljednjem izdanju je Samsung Galaxy 5S. Oba su fenomenalna telefona - pitanje koji je bolji za vas ovisi isključivo o osobnih preferencijama. Apple je nov u svijetu što-veći-to-bolji ekran, dok je Note već davno obilježio teritorij. Možda je najveća Galaxyjeva prednost ful HD rezolucija i otpornost na vodu. U stvari, Galaxy 5S može stajati u metru vode i do 30 minuta - iako ne preporučujemo da ovo pokušavate kod kuće.

Samsung Galaxy 5S
Samsung Galaxy 5S

6. Galaxy Tab S

Uspoređujući iPad i Galaxy Tab S teško je uopće pronaći neke razlike. Oba su nevjerojatno tanka, ali Samsung nudi gotovo 10% više iskoristivog ekrana, a i rezolucija mu je 9% veća. iPad ima IPS ekran, a Tab AMOLED ekran. OLED tehnologija je općenito superiorna onima koji su do sada bili korišteni kod ovih uređaja, premda će mnogi i dalje preferirati IPS zbog nešto drukčijeg prikaza boja. Ipak, Samsung na svojim uređajima nudi podešavanje prikaza boja pa bi svatko mogao pronaći neki koji mu više odgovara.

Galaxy Tab S
Galaxy Tab S