Ovaj novi mobitel ima dvije kamere - i obje su bolje od iPhonea

| Tech |

Novi Huawei P9 i P9 Plus
Novi Huawei P9 i P9 Plus

Ma koji iPhone, novi cool smartphone došao je u grad! Kineska kompanija Huawei, inače kreator uspješnog Nexusa 6P, lansirala je svoje najnovije modele - i predivni su! Novi modeli P9 i P9 Plus imaju mnogo cool značajki: poput metalnih okvira, tehnologije "brzog punjenja" te memorijske kartice od 32 GB ili 64 GB. Oba modela dolaze u čak 6 različitih boja - uključujući rozu i ljubičastu!

Ali ovo je pravi razlog zašto biste ozbiljno trebali razmisliti o jednom od ovih modela: dolaze s dvije kamere koje je Huawei kreirao s Leicom, poznatim brendom fotoaparata. Jedna kamera na telefonu slika fotografije u boji (RBG senzor), a druga sve zabilježava u crno-bijeloj varijanti (monokromatski senzor), zbog čega uvijek možete slikati fotografije u visokoj rezoluciji, bez obzira na uvjete ili osvjetljenje. Tehnologija ne staje ovdje: kamera Huawei telefona pronalazi fokusnu točku vaših fotografija nakon fotografiranja, a ne prije - zbog čega su u potpunosti minimizirali nastajanje mutnih fotografija.

Pa kakav je u odnosu na neke poznate pametne telefone poput primjerice iPhonea? Huawei kaže da kamere njihovih telefona propuštaju 270% više svijetla od iPhonea 6S. Stoga, ako želite najbolje selfije ikad, možda ćete razmisliti o novom Huawei modelu...