Otvorena nova Gyms4you teretana na Bundeku

| Tech |

Otvorena nova Gyms4you teretana na Bundeku
Otvorena je nova Gyms4you teretana na otvorenom!

Gyms4you, europski lanac teretana, odlučio je proširiti ponudu svojih fitness centara novom uslugom – funkcionalnim fitness treningom na otvorenom. S obzirom da smo zakoračili u proljeće, vrijeme buđenja i „generalnog pospremanja“  organizma, vježbanje na otvorenom pozitivno utječe na fizičko, a prije svega i na psihičko zdravlje, pri čemu smanjuje razinu stresa i jednako je učinkovito i zabavno kao i vježbanje u teretani.

Ovom vrstom treninga Gyms4you želi omogućiti svim svojim članovima nešto sasvim suprotno od onoga što dobivaju u teretani, a u službi toga je upravo funkcionalni trening na otvorenome. Program otvorenog treninga Gyms4you započinje od 13.04.2015., a održavati će se po unaprijed određenom rasporedu svaki tjedan na jezeru Bundek. Mnogo zelene površine koju pruža Bundek, te blizina Gyms4you fitness centra, omogućavaju puno prostora i raznolikost treninga.

Specifičnost ove vrste programa je da vlastito tijelo vježbača postaje njegov vlastiti uteg. Vlastitom tjelesnom težinom postižu se snaga, kondicija, eksplozivnost i izdržljivost. Kombinacijom aerobnog i anaerobnog treninga, funkcionalni trening postaje moćno oruđe za sagorijevanje masti i izgradnju mišića. Vježbe najviše pogađaju trbuh i donji dio leđa iako se ovom vrstom treninga aktiviraju svi mišići tijela. Ponuda za funkcionalni trening na otvorenome uključena je u cijenu godišnje članarine.

Otvorena nova Gyms4you teretana na Bundeku
Gyms4you

Vrste programa i grupe ovisno o profilu vježbača:

S obzirom da Gyms4you lance teretana pohađaju različiti profili vježbača, funkcionalni trening na otvorenome bit će podijeljen u tri vrste programa/grupe i održavat će se u točno određeno vrijeme:

  • EASY LEVEL:  ponedjeljkom 16:30 - 17:30

Ova razina podrazumijeva vježbe tehnike trčanja i jačanja mišića i zglobova potrebnih za trčanje. Uključuje i lakši trening brzine, snage sa vlastitom težinom, čučnjeve, iskorake i sl...

  • MEDIUM  LEVEL:  utorkom 17:00 - 18:00 i srijedom 16:30 - 17:30

Jednostavan program vježbanja nadopunjen skokovima. Ovakav program preporuča se većini.

  • HARD  LEVEL:  četvrtkom 17:00 - 18:00

Najteža kombinacija sprinteva,skokova te vježbi snage. Preporuča se onima koji su već neko vrijeme u treningu.

Gyms4you funkcionalni treninzi na otvorenome traju sat vremena i sastoje se od razgibavanja i trčanja od Gyms4you teretane u Centru Bundek do jezera Bundeka, te zatim, ovisno o vrsti programa, i od vježbi na jezeru, te jogginga natrag do Gyms4you teretane u Centru Bundek. Voditelj ovog programa vježbi je Goran Špaleta, ovlašteni Gyms4you osobni trener.