Odmor za ručak tijekom radnog dana ključan je za poslovni uspjeh

| Tech |

Ručak

Danas je postalo normalno da svoj odmor za ručak provedemo objedujući za radnim stolom dok istovremeno odrađujemo posao. No istraživanje je pokazalo da istodobno odgovoranje na e-mailove vezane za posao i objedovanje nije put do uspjeha. Ono što vam je potrebno jest odmor od punog sata kako biste se pregrupirali, uživali u mentalnoj pauzi i jeli zdrav ručak - to će učiniti više uspjeha na duge poslovne staze, prema Michaelu Kerru, poduzetniku i međunarodnom poslovnom predavači.

"Vaše vrijeme za ručak je vaša prilika da se preusmjerite, revitalizirate i napunite energijom za ostatak svog dana", rekao je Kerr kako prenosi Business Insider. "Uspješni ljudi ga tretiraju kao poluvrijeme na nogometnoj utakmici - priliku da pregrupiraju stvari i razmisle o tome kako će igrati ostatak radnog dana."

Kerr, autor "Humor Advantagea", predlaže da vrijeme pauze za ručak iskoristite za umrežavanje, stvaranje to-do liste, razmišljajući o svom jutru, vježbanju ili čitanju te da usput i pojedete nešto zdravo.

Ako apsolutno ne može naći vremena da izađete iz ureda, onda se barem udaljite od svog stola pa ako ništa, barem za nekoliko minuta. "U najgorem slučaju, ako morate raditi za vrijeme ručka, odrađivanje posla na drugom mjestu ponudit će prijeko potrebnu promjenu pejzaža i perspektive."