Novi iPhone 6 - što o njemu zapravo znamo?

| Tech |

Za manje od mjesec dana, točnije 9.rujna, Apple-ov glavni direktor Tim Cook stat će na pozornicu na velikom eventu ove kompanije i napokon otkriti iPhone 6

I što onda?

Čini se kako još od izlaska iPhona 5S svijet nestrpljivo očekuje Apple-ov proizvod nove generacije. Zajedno s očekivanjem dolazi i nevjerojatan broj nagađanja oko ove nove "igračke". Hoće li biti veći? Hoće li biti tanji? Hoće li biti savitljiv? Hoće li puknuti? Hoće li vam ispeći odrezak nakon dugog dana na poslu?

Da se razumijemo, ovo nikako nije ruganje izvorima tračeva koji su zauzeli dobar dio gotovo svakog tech/lifestyle/informativnog/zabavnog medija tijekom zadnjih nekoliko mjeseci. Štoviše, i mi smo nestrpljivi kao i svi drugi! Samo nas zanima: što će se dogoditi jednom kad spekulacije o iPhoneu 6 dođu kraju? Hvala bogu na iPhone-u 7.

No, dok za to ne dođe vrijeme, neka se glasine šire i dalje. U nastavku vam donosimo sve što do sada znamo o iPhoneu 6!

1. Datum izlaska

Apple je najavio veliki event 9. rujna, na kojem se očekuje da će biti otkriven iPhone 6. Točan datum izlaska nije poznat, iako glasine govore kako bi nova 4.7-inčna verzija telefona trebala biti puštena u prodaju u jesen , dok bi 5.5-inčna verzija mogla biti dostupna početkom sljedeće godine. 

2. Radit će na principu iOS-a 8

Izlazak novog iPhone-a ne bi bio isti bez novog iOS-a. Apple je već otkrio novi iOS 8, koji će uključivati mnoštvo novih značajki uključujući - interaktivne obavijesti. samouništavajuće poruke, unaprijeđene mogućnosti foto-uređivanja i HealthKit - aplikaciju za praćenje vlastitog zdravlja.

iOS 8 (HealthKit)
iOS 8 (HealthKit)

3. Ekran će biti neuništiv

U srpnju je u javnost pušten video koji navodno pokazuje novi, dugo iščekivani iPhone-ov ekran. Biti će napravljen od safir kristala (od čega je trenutno napravljen stražnji objektiv kamere vašeg iPhone-a). Ako je suditi prema onome što možemo vidjeti u videu, ekran iPhone-a 6 biti će gotovo neuništiv.

4. Biti će to najveći iPhone do sada

Iako će 4.7-inčni model biti dostupan, poznato je da će Apple također izbaciti i veću 5.5-inčnu verziju telefona (krajnje lijevo na slici), što ga čini najvećim iPhone-om do sada.

5. Dizajn će biti mekši

Nadamo se da vam se sviđa zaobljeni dizajn. Slike koje su već ranije procurile u javnost, navodno potpuno gotovog iPhone-a 6, pokazuju puno elegantniji dizajn zahvaljujući zakrivljenim metalnim rubovima koji jako sliče iPadu Mini.

6. Hoćemo li dobiti zakrivljeno staklo?

 Da, hoćemo - ali ne ovakvo kao na slici. Umjesto potpuno zakrivljenog iPhone-a, kao što su neki nagađali, staklo će se jednostavno malo saviti na rubovima. Za još zakrivljeniji uređaj, možda ćemo morati pričekati iWatch.