Nova Apple COVID-19 screening aplikacija

| Tech |

Instagram/@sabrinasako

Apple je lansirao novu aplikaciju čiji je cilj pomoći ljudima u održavanju sigurnih praksi uslijed globalnog širenja koronavirusa, COVID-19.

Ova vijest dolazi nakon što je kompanija objavila 90-dnevno besplatno testiranja njihove kreativne aplikacije Final Cut Pro X i Logic Pro X, kako bi pružili pomoć studentima koji pohađaju nastavu kod kuće u karanteni.

Nova aplikacija usredotočena je na COVID-19 te nudi internetski alat koji pruža detalje o bolesti, uz jednostavne, sveobuhvatne upute o tome kada se treba testirati ili potražiti medicinsku pomoć.

Iako Apple nije specijalizirao na medicinskom polju, oni koji su skeptični prema novoj aplikaciji mogu biti sigurni da dobivaju dobre informacije.

Naime, aplikacija je napravljena u suradnji s CDC-om (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti), FEMA (Federalna agencija za upravljanje hitnim slučajevima) i Bijelom kućom.

Od uočljivih simptoma do nedavnih putovanja, aplikacija postavlja niz pitanja za osnovnu procjenu, nakon čega slijedi niz predloženih koraka o tome trebate li se testirati ili ne.

Apple napominje kako su svi korisnički podatci i dalje privatni i sigurni te da ne zahtijevaju prijavu ili povezivanje s Apple ID-om korisnika.

Appleov alat za samopregled koronavirusa može se preuzeti kao aplikaciju iz američkog App Store-a ili pristupiti putem njegove službene web stranice COVID-19.