Nevjerovatan uspjeh videoigrice Grand Theft Auto 5

| Tech |

GTA V
GTA V

Najskuplja videoigra svih vremena ,Grand Theft Auto V u samo tri dana zaradila je više od milijardu dolara. Iz kompanije Take Two Interactive, koja stoji iza najnovijeg nastavka popularne videoigre Grand Theft Auto, priopćili su da je već nakon 24 sata postavljen rekord kada je u pitanju prodaja. Naime, prvog dana zaradili su više od 800 miliona dolara. Danas su iz navedne kompanije objavili da je ta brojka prešla milijardu dolara čime je postavljen još jedan rekord. 

GTA V

Prijašnji rekord držala je video igra Call of Duty: Black Ops 2 kojoj je trebalo 15 dana prošle godine da prijeđe zaradu od milijardu dolara. Iz Take Two Interactive kompanije nisu priopćili u koliko primjeraka je prodana igra GTA V koja se može igrati na PlayStationu 3 i Xboxu 360, a mnogi se nadaju da će uskoro biti napravljena i za PC. Očekuju se i veći prihodi kada u listopadu bude pokrenuta multiplayer komponenta GTA online. 

U Grand Theft Auto V uloženo je više od 266 milijuna dolara, čime je igra postala najskuplja u povijesti gaming industrije. Usporedbe radi, najskuplji holivudski film koštao je 300 milijuna dolara.