Naučite pametno kupovati avionske karte

| Tech |

Vjerojatno je svatko od vas barem jednom u životu putovao avionom i zna što takvo putovanje sve podrazumijeva, od kupnje do samog leta. Ako ste pak putovali više puta onda još detaljnije znate i pripremu vezanu uz kupnju karata, a ako ste pak putnik koji putuje svakodnevno, onda vjerojatno znate sve ono što ćemo tu s vama podijeliti. Naravno, radi se o cijeni karata i trikovima kako pronaći najjeftinije karte za putovanje avionom.

Cijena karata je upravo ono što nas najviše muči jer nam se čini kako su karte najskuplje baš onda kada bi mi trebali putovati. Upravo zbog toga ponekada je potrebno dobro paziti kada ih i kako kupujemo, a mi vam donosimo savjete kako da najbolje prođete u kupnji karata. 

KUPUJTE KARTE NA VRIJEME

Najgora moguća radnja koja nam se svima barem jednom dogodila je kupnja karata u zadnji čas. Tada su karte jednostavno preskupe i ludi smo od količine novaca koju za njih moramo izdvojiti. Ako sigurno znate termin putovanja onda na vrijeme počnite gledati cijene karata i po mogućnosti neka Vaše putovanje nije datumom preblizu. 

PUTUJTE OD SREDINE TJEDNA DO SREDINE TJEDNA

Možda Vam to nikada nije palo na pamet, ali tada su uštede ogromne. Avio kompanije baš ciljaju na vikende jer se zna da je tada najveća koncentracija ljudi, a ako imate mogućnost, birajte putovanja od sredine tjedna do sredine tjedna i nevjerojatno ćete uštedjeti. 

REZERVIRAJTE I KUPUJTE UTORKOM NAVEČER

Do sada se pokazalo da je utorak sretan dan za kupnju jeftinih avio karata. Razlog tome je da gotovo 90% kompanija na svijetu utorkom radi nove rasporede i žele rasprodati što više sjedišta

PRESJEDAJTE

Iako Vam direktni letovi najviše znače i najbrži su način za doći do destinacije, presjedanje ponekada nije luda opcija. Pogotovo kad znate da možete i sami usporediti cijene online i vidjeti da će vas nekada let s presjedanjem doći puno manje od direktnog. 

RASPITAJTE SE O DODATNIM TROŠKOVIMA

Mnogi zanemare ostale bitne stvari na aerodromu koje ponekada dođu gotovo kao pola karte koju ste platili. Pažljivo gledajte na sve druge cijene, poput taksija i ostalih usluga na aerodromu jer je to mjesto gdje vam doslovno sve vuče novac iz džepa.