Najpopularniji poslovi u narednih 10 godina

| Tech |

Posao

U potrazi ste za promjenom karijere i traženju nečeg novog što još nije popularno? Sa sve bržim razvojem tehnologija, neki od poslova koji danas postoje i kojima se bavimo, uskoro će poprilično zastarjeti. No ptrebe za panikom nema jer uskoro možemo očekivati i cijeli novi set zanimanja za kojima će biti velike potražnje radi promjenjive svjetske potrebe.

Ovi potpuno novi poslovi predviđaju koja bi se zaposlenja mogla pojaviti unutar deset godina. Mi smo naveli naša četiri favorita zbog kojih smo uzbuđeni oko budućnosti.

Inovator/inžinjer pametnih kućanskih gadgeta

Industrija pametnih kućanskih gadgeta cvate i razvija se brže nego što mnogi od nas možemo pratiti. Svake se godine unose nove inovacije u naše domove, od novih načina sigurnosti kuće do "pametnih" hladnjaka. Potrebni će nam tako biti tehnički vješti pojedinci, odnosno kreativci, i inženjeri kako bi se osiguralo potpuno funkcioniranje pametne kuće.

Honorarni profesor

Cijeli sustav obrazovanja je promjenjiv te će se tako stvoriti velika potreba za neovisnim, freelance, honoranim profesorima koji će predavati na zahtjev. Tehnologija omogućava profesorima potragu za akademskom slobodom kako bi doprli do mase.

Dizajner virtualne stvarnosti koju možemo doživjeti

Javlja se potreba za stručnjacima koji mogu dizajnirati i implementirati iskustvo virtualne stvarnosti u svim aspektima rada, slobodnog vremena, zabave, posla, putovanja, shoppinga i drugih područja. Bitno će biti stvoriti korisničko iskustvo koje će biti gotovo jednako ono pravom.

Urbani poljoprivrednik

21. stoljeće može vidjeti povratak lokalnog uzgoja. Kako sve više i više ljudi živi u urbanim područjima i sve su svijesniji negativnih utjecaja industrijskih poljoprivrednih kompanija, očekuje se potražnja za većim brojem jedinica lokalnih i održivih mogućnosti razvoja poljoprivrede.