Najbolja vještina koju gotovo svi poslodavci traže

| Tech |

Pisanje
 

Vrijeme je da naoštrite olovke i nabavite naočale - vaš vokabular može vam srediti posao!

Prema nedavnom izvješću američke Nacionalne udruge fakulteta i poslodavaca, vještina pisanja je u porastu kao jedna od najvažnijih čimbenika pri razmatranju potencijalnih kandidata za posao. Više od 73% poslodavaca, menadžera i zaposlenika u ljudskim resursima traže kandidate za posao sa snažnim komunikacijskim vještinama, no ne samo govornih, već i pisanih . Štoviše, dobra pisana komunikacija rangirana je na trećem mjestu najpoželjnijih vještina u ukupnom poretku iza sposobnosti da postanete dobar član tima i odlike vodstva.

Osim toga, 75% poslodavaca napomenut će da je jači fokus postavljen na pisane komunikacijske vještine koje su na razini fakulteta. Dakle, kandidati s predmetima poput engleskog (hrvatskog) i predmetima koji se tiču komunikacija postaju omiljeni među poslodavcima. U prošlosti, ova su znanja i zanimanja bila smatrana iznimno apstraktnima za profesionalnu karijeru, ali vremena se očito mijenjaju.

U profesionalnim sredinama, gdje se više-manje sve oslanja na e-mail korespondenciju, sposobnost izražavanja ideje jasno i točno je bez sumnje presudno. U Americi je poznato da tvrtke troše milijarde svake godine na dopunsku obuku kako bi svoje zaposlenike naučili pravilno pisati. Dakle, usredotočite se na one vještine pisanja. Ako vam je to već snaga, nemojte se sramiti te vještine i pokazati na intervjuu.